Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta kadın olmak üzere toplum içerisindeki birçok dezavantajlı insanları pozitif ayrımcılık ilkesi ile desteklemekte ve onları avantajlı bir konuma getirmeye çalışıyor.

Devlet aile bakanlığı başta olmak üzere diğer bakanlıklarla işbirliği içinde başta kadınlar için birçok alanda destek sağlıyor. Hatta anneler hem kendileri hem çocukları için devletten birçok yardım alabiliyor.

Örneğin bu yardımlar çocuk yardımı aşı yardımı doğum yardımı süt emzirme yardımları ve yarı zamanlı çalışma olarak kendini göstermekte. Bu yardımların amacı çocukların ve kısacası çocuklu ailelerin maddi açıdan rahatla atılmasıdır. 

Bu çerçevede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni bir yardım kampanyası başlattı. Başlatılan kampanya ile çocuklu ailelere maddi destek sağlanacak. PTT aracılığı ile çocuklu ailelere 2.329 lira yatırılması planlanılıyor.

Çocuklu ailelere verilecek yardım miktarı. çocuğun veya çocukların yaş ve öğrenim durumuna göre değişeceği belirtiliyor.

  • Okulöncesinde çocuğu olanlara: 2 bin 59 lira
  • İlkokul ve ortaokulda çocuğu bulunanlara: 3 bin 90 lira
  • Lisede çocukları olanlara: 3 bin 295 lira
  • Üniversitede çocuğu bulunanlara ise 3 bin 708 lira yardım yapılacak.

Yapılacak yardımlara başvuru için vatandaşların il ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının bürolarına uğramaları gerek. Başvuruların bütün şartları henüz net belirlenmediği belirtilirken Vakfın diğer yardımları da kesintisiz devam etmekte.