Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından yapılan açıklamalara göre, bankacılık sektörü ve sermaye piyasalarına yönelik iddialarla ilgili eş zamanlı bir açıklama yaptı.
 

DSP Genel Başkanı ile DEM Parti Milletvekili Meclis Bahçesinde Kavga Etti! DSP Genel Başkanı ile DEM Parti Milletvekili Meclis Bahçesinde Kavga Etti!

TBB'nin açıklamasında, bankacılık sektörünün tüm yükümlülüklerini karşılayabilecek güçte olduğu vurgulanmıştır. Bankacılıkla ilgili konuların siyaset üstü tutulması gerektiği vurgulanarak, sektörün güvenilirliğine zarar verecek ve gerçeği yansıtmayan açıklamalara itibar edilmemesi çağrısı yapılmıştır. BDDK'nın açıklamasında ise bankacılık mevzuatı çerçevesinde suç teşkil eden açıklamaların ve bu açıklamaları yayanların yasal işlemlerle karşılaşacağı belirtildi.

SPK'nın açıklamasında ise Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlere yönelik yapılan açıklamalara tepki gösterilmiştir. Sermaye piyasasının güvenilir, şeffaf, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir ortamda işlediği vurgulanmış ve sermaye piyasasının güven ve istikrarını bozacak açıklamalara cezai ve idari yaptırımlar uygulanacağı ifade edildi.