Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabinedeki bakanları genel olarak büyük şehirlerden milletvekili adayı olarak göstereceğini açıkladı. Bu açıklama sonrasında Sözcü yazarı Aytunç Erkin, kabine toplantısında 3 bakanın affını istediğini iddia etti.

MEB'den 1 Nisan için tatil kararı! Valiliklere yazı gönderildi MEB'den 1 Nisan için tatil kararı! Valiliklere yazı gönderildi

Bakanlar kurulunda millet vekili olması konusunda görevden affını isteyen bakanların , Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Akif Ersoy olduğunu iddia etti.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin bugünkü "Affını isteyen üç bakan... İnce neden sinirlendi?" başlıklı yazısında seçim gündemine ilişkin kulis bilgilerini kaleme aldı.

Aflarını istediler: 'Görev verirseniz kabul ederiz'
Erkin, 6 Mart tarihli Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"6 Mart akşamı Bakanlar Kurulu toplandı ve Erdoğan bakanlara dedi ki: 'Herkesi milletvekili adayı olarak görmek istiyorum. Buna itirazı olan var mı?' Toplantıda üç isim, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Akif Ersoy'un Erdoğan'dan aflarını istedikleri öne sürüldü. Ancak şu cümleyi de eklediler: 'Görev verirseniz kabul ederiz.' Ancak... 'Af' istendi. Erdoğan ise 22 Mart'ta, 17 bakanın da vekil olacağını açıkladı ve 'affa' sıcak bakmadı."

'Erdoğan bazı illerde yoklama yaptırdı'
Erkin yazısının devamında bakanların milletvekili gösterileceği illere ilişkin şu kulis bilgelerini paylaştı:

"Yine kulislerde konuşulanlara göre Erdoğan'ın iller bazında yoklama yaptırdığı ve Bakan Ersoy'un İzmir'den aday gösterilmesi konusunda karar aldığı öğrenildi. Yine Soylu'nun Samsun, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Hatay'dan listede olacağı ifade edildi."