Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memurlara Ocak ayında önce yüzde 25, daha sonra bu sayı revize edilerek yüzde 30 oranında zam açıklamıştı. Asgari ücrete yapılan yüzde 55 lik zammın ardından memurlarda bu zam miktarı memnuniyet yaratmamış yeni bir zam beklentisi oluşmuştu. Keza hayat pahalılığı asgari ücret zammına göre arttı, memur maaşları ciddi şekilde alım gücü kaybına uğradı.

Ocak ayından sonra verilen kulis bilgileri neticesinde memur ve emeklilere seçim öncesi ek bir zammın geleceği haberleri kamuoyunda yer almıştı. Lakin yaşanan felaket sonucunda sadece emeklilere en düşük maaşlarda bir iyileştirme yapıldı.


Ek bir zam için kanun gerekiyor. TBMM'nin kapalı olması hasebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaadi şeklinde memurlara zam müjdesi bekleniyor. Seyyanen bir iyileştirme müjdesi gelebilir.

Memur Sen'in 1 Mayıs tarihinde yapacağı kongreye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davet edileceği ve burada memurlara yönelik bir müjde verme ihtimalinin bulunduğu iddia ediliyor. Bu müjdenin, seyyanen bir iyileştirme olarak veya farklı bir zam oranı olarak gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 5.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 5.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Sonuç olarak; resmi bir açıklama olmadan tam olarak ne tür bir müjdenin verileceği ve zam oranının ne kadar olacağı konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Memur zammı hakkında gelişmeler sitemizden duyurulacaktır...