Son yaşanan afetin ardından afet bölgesinde yaşayan vatandaşların geçici olarak diğer illere seyahat etmeleri ve geri dönüş işlemlerine ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Valilik/Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan birimler, tahliye ve seyahat işlemlerinin kesintisiz bir şekilde devam etmesi için görevlerine aktif olarak devam ediyor.

Afet bölgesinde yaşayan vatandaşların geri dönüş ve yol masraflarının karşılanması işlemleri, Valilik/Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan birimler tarafından etkin bir şekilde yürütülüyor. Teknik ekipman ve personel desteği, ihtiyaç duyulması halinde sağlanacak.

Anayasa Mahkemesi'nden flaş karar; Yükseköğretim Kanunu'ndaki bazı hükümler iptal edildi Anayasa Mahkemesi'nden flaş karar; Yükseköğretim Kanunu'ndaki bazı hükümler iptal edildi

Tahliye bilgilendirme ve başvuru noktalarının adres ve iletişim bilgileri, Valilik/Kaymakamlık internet ve sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşlarla paylaşılıyor. Böylece afetzedeler, geri dönmek veya seyahat etmek istedikleri takdirde gerekli bilgilere kolaylıkla ulaşabilecekler.

Geri dönmek isteyen afetzedelerin bilet ücretleri de karşılanacak. Bu işlem için "https://tahliye.afad.gov.tr" adresine girerek sisteme başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Ayrıca tahliye merkezlerine başvuran afetzedelerin bilet ücretleri de desteklenerek, yol masrafları afetzedelerin TC Kimlik Numaraları üzerinden ödenecek.

Tahliye merkezlerine başvurmadan afet bölgesindeki merkezlere ulaşan afetzedelere de gerekli kolaylıklar sağlanacak ve yol masrafları karşılanacak. Böylece afetzedeler, tahliye merkezlerine başvurmadan da güvenli bir şekilde diğer illere seyahat edebilecekler.

Valilik/Kaymakamlık tarafından 7/24 çalışma esasıyla oluşturulan tahliye ve müracaat merkezleri, afetzedelerin ulaşım noktasında uygun vasıtalarla gidiş dönüşlerini sağlamak için her türlü imkan ve kolaylığı kesintisiz bir şekilde sunuyor.