KADES: Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir uygulama. Bu uygulamayla beraber son yıllarda ciddi artış gösteren kadına şiddetin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Bu uygulama sayesinde, tehlike içerisinde olan kadınlar tek bir tuşla, polise konumunu bildiriyor. Son zamanlarda artan kadına şiddet olayları ile beraber KADES tekrar gündeme gelmeye başladı. KADES uygulaması kadınları korumasıyla beraber şiddet girişimi ya da herhangi bir tehlike karşısında kullanıldığında kesin çözüm sağlıyor. 
Akıllı telefonlarımızdan KADES uygulamasını indirerek bu uygulamadan bizde faydalanabiliriz. Kadın Destek Uygulamasını (KADES) indirildikten sonra uygulama T.C. Kimlik Numarası girilerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getiriliyor. Tehlike anında kullandığımız tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşılabiliyor. İşte gelen o mesaj…
KADIN ACİL DESTEK UYGULAMASI (KADES)'İ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN GOOGLE PLAY İÇİN; https://t.co/2yAwTTTrEF APP STORE İÇİN; https://t.co/uU5Z6TcEn3 TEK TUŞLA ŞİDDETİN KARŞISINDA, KADINLARIN YANINDAYIZ.