Türkiye sınırında Irak kısmında düşen helikopterin içinden 9 terörist çıkmıştı. Helikopterin içinden 9 teröristin çıkmasının ardından PKK/PYD/YPG'nin helikopteri nasıl temin ettiği araştırılırken Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani helikopterle ilgili bir açıklamada bulundu.

YÖK'ten yeni denklik uygulaması! YKS şartı da kaldırıldı... YÖK'ten yeni denklik uygulaması! YKS şartı da kaldırıldı...

Barzani yaptığı açıklamada PKK'lıların içinde bulunduğu helikopteri 2017'de vefat eden eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin kurucusu olduğu ve peşmergelerin belli bir bölümünü kontrol eden Kürdistan Yurtseverler Birliğinden bir grubun satın aldığını belirtti.

Barzani şunu söyledi: “Bu helikopter Kürdistan Yurtseverler Birliği içindeki bir grup tarafından satın alınmış. Ancak Suriye'de Demokratik Güçleri'ne nasıl ulaştı, bilmiyoruz” dedi.

Barzani, söz konusu olan helikopterin Süleymaniye ve Kuzey Suriye arasında uçuş yaptığına dair radar bilgilerinin olduğunu belirterek kendi yönetimlerinin altında olan Duhok bölgesine izinsiz geçildiğini söyledi. Helikopterin hangi lisansla uçuş yaptığına dair henüz bir bilgi yok.

Milli İstihbarat Teşkilatı, düşen helikopterle ilgili Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ve Merkezi Irak Hükümeti ile işbirliği kurup inceleme yaptığı öğrenildi.