Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,  Alman Die zeit adlı gazeteye birtakım önemli açıklamalarda bulundu. 

14 Mayıs'ta yapılacak Genel Seçimler'de, hükümetin eğer seçimi kaybederse seçim sonuçlarını tanımayacağına dair iddiaların yersiz olduğunu söyleyerek "Son 21 yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan birçok seçime, genel seçime, yerel seçime, referandumlara katıldı. Bu seçim onun 17'nci seçimi olacak. Seçim sonucunu hiç sorgulamadı. Sonuç ne olursa olsun seçim sonucuna saygı duyuyoruz." diye konuştu.

İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilen desteğin giderek arttığını belirterek "Demokratik bir yarış içerisindeyiz ve bu yarış henüz bitmedi. En son 2018'de Cumhurbaşkanımız yüzde 52,6 ile seçimi kazandı, bakalım nasıl olacak. Bu başarı öyküsünü devam ettireceğimize ve insanların ezici bir çoğunlukla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vermeye devam edeceğine inanıyoruz." dedi. 

"The Ekonomist"in Türkiye'deki seçimler ile ilgili ifadelerini eleştiren İbrahim Kalın,

Ekrem İmamoğlu: Akrabalık ve Siyaset Kamu Kurumlarında İşe Alım İçin Bir Kriter Olmamalıdır Ekrem İmamoğlu: Akrabalık ve Siyaset Kamu Kurumlarında İşe Alım İçin Bir Kriter Olmamalıdır

"Yeni hükümet Batı’yla hasarlı ilişkileri tamir edecek" ifadesine tepki gösteren Kalın, "Ben bu dili, söylemi ve hangi bağlamda söylendiğini iyi biliyorum. Sakin olun. Ülkeme talimat verdiğiniz günler geride kaldı. Son sözü millet sandıkta söyleyecek." dedi.