6 Şubat tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ili büyük yıkıma uğrtamış, beraberinde barınma sıkıntısını doğurmuştu.

Tahmin edilenden çok daha büyük bir alanda gerçekleşen depremin ardından depremzedelere ilk müdahale yolların hasar görmesi ve hava muhalefeti dolayısıyla sekteye uğramış devletin  ve yardımlaşma kurumlarının tüm imkanları bölge için seferber edilmişti.

Bu atmosferde Kızılay'ın çadırlarını Ahbap yardımlaşma platformuna sattığının ortaya çıkması ise büyük tepki çekmişti.

Geçtiğimiz günlerde ise Kızılay, ulusal kan stoklarının asgari seviyenin altına düştüğü açıklanmış ve vatandaşlara kan bağışı yapması yönünde çağrıda bulunmuştu. Tüm bu konulara ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TV100 ekranlarında yayınlanan "Az Önce Konuştum" adlı programda kendisine yöneltilen soruya yanıt verdi.

SGK, Emekli Promosyonları İçin Banka Listesini Yayınladı: Ödemeler İki Katına Çıkarıldı! SGK, Emekli Promosyonları İçin Banka Listesini Yayınladı: Ödemeler İki Katına Çıkarıldı!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, program modaretörü Candaş Tolga Işık'ın, "Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın o koltukta oturuyor olması sizin içinize siniyor mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Çadır satma bir hataydı, çadır satılmaz. Öyle bir dönemde çadır satılması doğru değildi. Bizim her yerden çadır toplamaya çalıştığımız bir dönemde ilk baktığımız adres Kızılay veya AFAD... Sonrasında bu tartışmanın uzaması da iletişimsel olarak bazı hataları da beraberinde getirdi. Bütün bunlar çok üzücü. Kızılay hepimizin kurumu. Pireye kızıp yorgan yakmayalım. Kişilerin tavırları ve hataları bir tarafa, kurumun devamı son derece önemli. Vakti zamanı geldiğinde diğer konular da konuşulur ama şu anda kan acil bir ihtiyaç."