Çataklı, İBB soruşturmasında sona gelindiğini, gerekli bilgi belgelerin bu hafta sonuna kadar Cumhuriyet Başsavcılığına sunulacağını söyledi. Ayrıca soruşturması süren Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Ataşehir Belediyesi ile ilgili tevdi raporlarının tamamlandığını savcılığa iletildiğini de belirtti. Çok tartışılan Suriyeli seçmen konusuna ilişkin de sayısal veri ile açıklama yaptı.

İçişleri Bakanlığ Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'nın açıklamalarında kullandığı ifadeler ise şu şekilde:

“Yapılan tüm operasyonlarda, aralarında 2'si gri kategoride aranan teröristlerin de bulunduğu toplam 103; 3 ölü, 91 sağ, 9 teslim terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bunlardan 78'i PKK/KCK, 24'ü DEAŞ, 1'i sol terör örgütü mensubudur. Kasım ayı içerisinde terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 2 bin 110 şüpheli gözaltına alınmış, 376 kişi tutuklanmıştır. Kasım ayında toplam 17 terör eylemi engellenmiştir. Kasım ayında terör suçları çerçevesinde, 17 bin 706 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılmış, tespit edilen 7 bin 553 kişi hakkında yasal işlem yapılmış, 120 şüpheli yakalanmıştır”

“Seçme kütüklerinde 466 bin Suriyeli olduğu iddia ediliyor” sorusuna Çataklı, “Türk vatandaşlığını kazanan Suriyeli sayısı 221 bin 671 kişi. Bunlardan 18 yaş ve üzeri kişi sayısı 125 bin 563, seçimlerde zaten kütüklerde yer alabilecek kişi sayısı bu çerçevede 125 bin 563 kişidir. Bazılarının yalan söylemek, manipülasyon yapmak kutsalı haline geldi. Devletin resmi kayıtları burada” cevabını verdi.

“Bu hafta sonuna kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili soruşturma tamamlanmış olacak”

"Teftiş Kurulu Başkanlığımızca yapılan bilgilendirmede, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Ataşehir Belediyesi ile ilgili tevdi raporlarının soruşturmaları tamamlandı ve tevdi raporlarının ilgili bilgi belgelerle birlikte Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderildiği ifade edilmişti. Geçen hafta itibarıyla buna Seyhan Belediyesi de eklendi. Yani Seyhan Belediyesi ile ilgili de soruşturmalar tamamlandı. Bütün bilgi belgelerle birlikte tevdi raporu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Bu hafta sonuna kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili soruşturma tamamlanmış olacak ve tevdi raporu ile birlikte gerekli bilgi ve belgeler Cumhuriyet Başsavcılığına iletilecek"