Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, "İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na daha yakın dururken eleştirenleri daha da artıyor" düşüncesini dile getirdi.

Bayer yazısında, "Uzun zamandır televizyona çıkmıyordu Ekrem İmamoğlu... Kendisine yönelik eleştiriler üzerine önceki akşam Fatih Altaylı’nın Teke Tek programına konuk oldu. Genel olarak üç yıldır yaptıklarını anlattı. Hazırlattığı bazı kitapçıkları Altaylı’ya sundu. Ancak Altaylı’nın bazı soruları vardı; Swiss Otel, Polis Okulu satışları ve Ataşehir’de bölge planları içinde ilk satın alındığında meslek lisesi alanı kamu donatısı olan 27.000 metrekare alanın MİA merkezine alınmasına ilişkin sorularda yanıt verirken zorlandı, hatta “Partimin bilgisi var” dedi ama bizi arayanlar da “Kimmiş bu bilgisi olanlar? Genel Başkan mı, il başkanı mı, MYK üyeleri mi? Parti genel merkezinin haberi varsa ve satışa olumlu görüş verilmişse niye CHP İBB Grubu’ndan ve İBB Meclisi’nden bazı CHP’li meclis üyelerinin ret oyuyla geçti o zaman diye sorulur!” dediler." ifadesini kullandı. 

Bayer şunları kaydetti:

"Kendi partisinin üyelerini ve ittifak üyesi İYİ Partili iki meclis üyesini ikna edemedi ki kamuoyunu da ikna etsin.

Bu satışlar İmamoğlu’nun başını çok ağrıtacak gibi görünüyor. Altaylı’nın bir sorusu üzerine şöyle konuştu:“O köşe yazarı, bu köşe yazarı, onların yazdıkları gibi Kılıçdaroğlu ile aramızda bir sorun yok. Ekrem İmamoğlu’ndan Genel Başkanımıza daha yakın, daha çalışkan, daha nefer... bir başka CHP’li olamaz” dedi. Fatih Altaylı ise “Ooo çok büyük bir iddia...” karşılığını verdi ve devam etti:

“Erdoğan Toprak’tan daha mı yakınsın?” CHP’nin bir milyondan fazla üyesi var. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na daha yakın dururken Başkan’ın CHP’liliğine ‘takılan’ partililer biraz artmış gibi... Bu konunun ilerideki tartışması büyük olacakmış gibi geliyor bize..."