14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklaması ile gündemin en çok konuşulan partileri arasına girmeyi başaran HÜDA PAR'ın AK Parti listelerinden gösterdiği 4 adayı Meclis'e girdi.

 Hür Dava Parti (HÜDA PAR) Genel BaşkanıYapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçlarına göre Cumhur İttifakı'nın Meclis çoğunluğunu elde ettiğinin altını çizerek, Yapıcıoğlu, "AK Parti listelerinden aday gösterilen arkadaşlarımızın tamamı seçildi." ifadelerini kullandı.

Ankara için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı Ankara için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

"İKİNCİ TURDA DA OLSA YENİDEN BAŞKAN YAPTIRACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı adaylarından birinin yüzde 50+1 oy oranına ulaşamaması sonucu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. tura kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasını değerlendiren Yapıcıoğlu, şu ifadeleri kaydetti:

"İnşallah Cumhurbaşkanı'mızı ikinci turda da olsa yeniden başkan yaptıracağız ve 'tam bağımsız Türkiye' hedefine daha güçlü adımlarla yürüyeceğiz. Teveccüh gösterip bize desteklerini esirgemeyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."