Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından 45 bin öğretmen ataması yapılacağı müjdesini duyurdu. Verilen müjdenin hemen ardından Milli Eğitim Bakanlığı, 45 bin öğretmen alımına ilişkin atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımını açıkladı.

 Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 103 alandan atama yapılırken, bu kapsamda en fazla atama yapılacak beş alan sıralaması ise şu şekilde: 45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen adaylarının ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 4 Nisan Salı günü ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 7-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek, sonuçlar ise 18 Nisan tarihinde açıklanacak. Öğretmen adayları, atama tercihlerini 2-6 Mayıs tarihleri arasında yapabilecek.  Atama tercih sonuçları ise 8 Mayıs Perşembe günü ilan edilecek. Ataması yapılan öğretmenler, 1 Eylül tarihinden itibaren görevlerine başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dün itibarıyla ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercih başvuruları alınmaya başladı. Adaylar, başvurularını 1 Nisan tarihine kadar https://ilkatama.meb.gov.tr/AOBGiris.aspx adresi üzerinden gerçekleştirecek.

Bugün açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen atamasında Kahramanmaraş merkezli depremdenden etkilenen illere öncelik verileceğini açıkladı:

"Buradaki eğitim öğretimin normalleşmesiyle ilgili geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanımız son yılların tek seferde en yüksek öğretmen ataması müjdesini verdi. 45 bin öğretmen... Süreci başlattık. İnşallah, bu öğretmenlerin de büyük bir kısmını öğretmen ihtiyaçlarımızı karşılamak, burayı tekrar ayağa kaldırmak için değerlendireceğiz.''

Otomobil Alımlarında Yeni Trend: Kredi Kartına Taksitle Satış Otomobil Alımlarında Yeni Trend: Kredi Kartına Taksitle Satış

45 öğretmen alımına ilişkin diğer detaylara ulaşmak için tıklayınız