ARDAHAN

Ardahan'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, valilik başta olmak üzere resmi kurumlara Hayat Eve Sığar (HES) koduyla girilmesi zorunluluğu getirildi.

Vali Hüseyin Öner başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulunda, Kovid-19 tedbirlerine ilişkin yeni kararlar alındı.

Bu kararlar çerçevesinde valilik ve diğer resmi kurumlara girişte HES kodu kullanılmasına başlandı. Valiliğe gelenlere, kullanımı zorunlu hale getirilen HES koduna ilişkin kontrol yapıldı.

Görevliler, HES kodu olmayanlara ise nasıl alınacağı hususunda yardımcı oldu.

HES kodu, kontrollü sosyal hayat çerçevesinde kişinin, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinde Kovid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığının diğer kişi ya da kurumlarla güvenli şekilde paylaşılmasını sağlıyor.

KAHRAMANMARAŞ

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca Kovid-19 ile mücadele için yeni kararlar alındığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından, ilimizde kamu kurum ve kuruluşları, bankalar ve PTT şubelerinde yüz yüze yürütülen her türlü iş ve işlemlerde vatandaşlardan Sağlık Bakanlığı HES uygulama kodu istenmesine, gerekli sorgulama yapıldıktan sonra herhangi bir risk bulunmayan (tanılı veya temaslı olmayan) kişilerin işleminin kabul edilmesine karar verilmiştir."