Türkiye'nin enerji rezervine güç katacak Karadeniz gazı ile ilgili bugün heyecanlandıran gelişmeler yaşanması bekleniyor. Türkiye'nin en büyük keşfi olarak kayıtlara geçen ve Karadeniz'de keşfedilen doğalgazın devreye alınması töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla bugün gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz gün açıklamada bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın törende 'herkesi sevindirecek bir müjde' vereceğini şu sözlerle açıklamıştı:

"Bugün gazımızı tesisimize getirmiş olacağız. Mayıs başında da inşallah işleme vermiş olacağız. Hemen hemen herkesi mutlu edecek bir müjdenin geleceğini söyleyebilirim" 

Tarihi tören öncesinde bu müjdenin detaylarını ise Sabah açıkladı.

Sabah'ta yer alan haberde Mayıs ayının ilk haftası işlenmeye başlayacak gaz ile ilgili herkesi sevindirecek bir müjdenin hazırlığını yapan hükümetin her konutun aylık 25 metreküplük doğalgaz giderinin devlet tarafından karşılanması için tüm hazırlıkları tamamladığı belirtildi.

Sivas'ta ekmek savaşları, fiyat 2 TL'ye düştü Sivas'ta ekmek savaşları, fiyat 2 TL'ye düştü

 Türkiye'nin en büyük keşfi olarak kayıtlara geçen Karadeniz gazının evlere girmesinden sonra her konutun aylık 25 metreküplük doğalgaz giderinin devlet tarafından karşılanacağı belirtilen haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu müjdeyi bugün Filyos'tan vereceği vurgulandı.