Edirne’de, Çilingirler Caddesindeki bir helvacı dükkanına alışveriş yapmak için gelen bir kişi, az kalsın 40 bin TL'lik takı servetinden helva için oluyordu.

Helvacı paketi fark etti. Paketi, sahibine ulaştıramayınca açmaya karar veren Yassıtepe, içinde takı seti olduğunu gördü. Takı setinin markasına ve alındığı kuyumcunun ismini bulan Yassıtepe kuyumcuya ulaşarak durumdan haber etti. Takılar, Kırklarelinin Babaeski ilçesinde sahibine ulaştırıldı.

SAHİBİNİ BULURUZ DİYE KUYUMCUYU ARADIM VE KUYUMCUYA GİTTİM

İşletmedeki güvenlik kamerasına da yansıyan olayla ilgili konuşma yapan Yassıtepe, “Bugün bir ağabeyimiz geldi. 1,5 kilo sade helva, 1,5 kilo kakaolu helva istedi. Bunları hazırladım. Hazırladıktan sonra gitti. O anda da 3 tane kadın girdi. Masanın üzerinde bir paket gördüm. ‘Bu paket kadınlarındır’ diye peşinden koştum. Kadınlara sordum, Bizim paketimiz değil dediler. Tekrar geriye geldim. İçine bakayım dedim ve bir kuyumcu markası vardı. İçinde 1 tane altın bileklik, 1 tane de gerdanlık vardı. Bu şekilde sahibini buluruz, diye kuyumcu dükkanını aradım. Aradıktan sonra kuyumcuya gittim ve kimin olduğunu bulduk. Telefonla görüştük ve kendisine iletildi” diye ifadede bulundu.

AMERİKAYA GİDERKEN...

Paketin sahibi ile telefonda görüştüğünü ifade eden Yassıtepe, Kendisiyle bire bir görüştüm. Dükkanda paketinizi bıraktınız. Ben de haddim olmayarak açtım. İçinde bir kuyumcu markası vardı. Ona göre kuyumcuya gittim. Size ulaştım, size teslim edilecek dedim.  O da şaşırdı. Ondan sonra bana teşekkür etti. Kendisi kızının bulunduğu Amerikaya gidiyormuş. Yolculuk yapıyor, diye takıları almak üzere kendi tanıdıklarını gönderdiler. Sahibine teslim edildi diye konuştu.

Serkan Yassıtepe, Vicdani görevimizi yapıyoruz. O yüzden kötü, art niyetli insanlar değiliz. Biz bunları her zaman yapmakla mükellef insanlarız. Kuyumcu, "Bileklik ile gerdanlığın değerinin 40 bin lira." dedi.