Sosyal medya hesabı üzerinden bir video paylaşan Sakık, yaptığı konuşma büyük tepki yarattı.

Adım adım seçime gidilen şu günlerde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıklayan HDP'ye tepkiler henüz dinmezken, HDP eski milletvekili Sırrı Sakık'ın yaptığı açıklama yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Sırrı Sakık, söz konusu videoda cezaevindeki 'arkadaşlarımız' diye tanımladığı terör destekçilerini ve PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı ilan edecekleri genel afla serbest bırakma vaadinde de bulunurken, Kılıçdaroğlu'na birde çağrıda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu'na 'kapalı kapılar ardında konuşulanları deklare etme' çağrısında bulunan Sırrı Sakık'a ilk tepki AK Parti'li Hamza Dağ'dan geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü

Dağ, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla CHP'nin kaçacak yeri kalmadığını, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Milleti aydınlatmakla yükümlü' olduğunu söyledi.

''Sırrı Sakık'ın ikrar ettiği bu talepler karşısında CHP artık sobe olmuştur, kaçacak yeri kalmamıştır. Söylenenler karşısında Kemal Kılıçdaroğlu gömüldüğü sessizlikten çıkarak milleti aydınlatmakla yükümlüdür." 

Sırrı Sakık söz konusu videoda neler dedi?

''Kılıçdaroğlu'nun da Türkiye toplumuna çıkıp açık net olarak önümüzdeki dönem ne yapacağını kamuoyuyla paylaşmalıdır. Yani kapalı kapılar ardında söylenenlerin kamuoyunda bunların deklare edilmesi gerekir. Biz, önümüzdeki dönem bir genel affı masaya yatıracağız. Herkese özgürlük. Öcalan dahil olmak üzere. Herkese özgürlük. Ve geri dönüş başlamalıdır. Cezaevinden, sürgünde, nerede olursa hayatın her alanında. İktidarı paylaşıyorlar, cumhurbaşkanı yardımcılıklarını, bakanlıkları, hatta milletvekilliklerini... Ama bunu kimin sayesinde yapacaksınız? HDP."