Sosyal medya hesabı üzerinden video paylaşan Sırrı Sakık, cezaevindeki 'arkadaşlarımız' diye tanımladığı terör destekçilerini ve PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı ilan edecekleri genel afla serbest bırakma vaadinde de bulunurken, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'kapalı kapılar ardında konuşulanları deklare etme' çağrısında bulunması gündemi salladı.

Pek çok siyasi isimden söz konusu açıklamalara peş peşe tepki yağarken, CHP sessizliğini bozdu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Millet İttifakı'na yönelik bir karalama kampanyası yapıldığını, CHP'nin kapılar kapısında verdiği herhangi bir sözü olmadığını söyledi:

Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 5.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 5.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

''Tüm tuşlara aynı anda basıyorlar. Herkesi kullanıyorlar. Denize düşmüşler yılana sarılıyorlar. 10 parmaklarında 10 kara, Millet İttifakı’na sürmeye kalkıyorlar…

Biz tüm vatandaşlarımızın oyuna talip olurken; teröriste ‘terörist’, katile ‘katil’ deriz.

Bizim öyle kapalı kapılar arkasında söylediğimiz laflar falan yoktur. İçeride ne söylersek, çıkarız dışarıda da aynısını söyleriz." 

HDP eski milleyvekili Sırrı Sakık ne demişti?

''Kılıçdaroğlu'nun da Türkiye toplumuna çıkıp açık net olarak önümüzdeki dönem ne yapacağını kamuoyuyla paylaşmalıdır. Yani kapalı kapılar ardında söylenenlerin kamuoyunda bunların deklare edilmesi gerekir. Biz, önümüzdeki dönem bir genel affı masaya yatıracağız. Herkese özgürlük. Öcalan dahil olmak üzere. Herkese özgürlük. Ve geri dönüş başlamalıdır. Cezaevinden, sürgünde, nerede olursa hayatın her alanında. İktidarı paylaşıyorlar, cumhurbaşkanı yardımcılıklarını, bakanlıkları, hatta milletvekilliklerini... Ama bunu kimin sayesinde yapacaksınız? HDP."