Geçtiğimiz günlerde Haber Global'de Başak Şengül’e açıklamalarda bulunan Bakan Nebati 'koyun eti' çıkışı ile dikkatleri üzerine çekti.

AK Parti Mersin milletvekili aday tanıtım toplantısına katılan Bakan Nebati, 'koyun eti' söylemlerine açıklık getirdi. Vatandaşların damak tadının değiştiğini vurgulayarak, kokusundan dolayı koyun etinin tercih edilmediğini söylen Nureddin Nebati, koyun etinin yağlı ve güzel olduğunu söyledi. 

''Koyun eti yağlı, koyun eti güzeldir. Koyun eti bu ülkeye de en güzel tadı verir. Dolayısıyla koyun ve keçilerimizle hayvancılığımızla Mersin’de en iyi yerlere gidiyoruz. Daha da iyi olacağız, büyüteceğiz" 

CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız: Öğretmenler atama gibi atama bekliyor! CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız: Öğretmenler atama gibi atama bekliyor!

Bakan Nebati 'koyun eti' ile ilgili ne demişti?

“Türkiye'de damak tadı değişti. Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor, kokusundan dolayı. Bunu da değiştirmek lazım. Bu işlerin belirli bir plan çerçevesinde yapılması ve kamunun elini taşın altına koyma konusunda çekinmemesi gerekir. Bizim burada yapmamız gereken, aracıların fiyatları artırıp artırmaması çok önemli.

Elbette kasıtlı fiyat artıranlar da vardır. Kasıtlı işler yapılıyor olması ahlaki olarak anormal ama bunlarla bizim incelemelerimiz var, ciddi düzenlemeler yapıyoruz. Fahiş gelir elde ediliyorsa, ithalat yoluyla da insanlarımız ucuz ete ulaşmalı."