Türkiye 6 Şubat'ta 04.17 ve 13.24'te  7.7 ve 7.6'lık büyük  iki depremle sarsıldı. Deprem 10 ildeki 13,5 milyondan fazla insanı fiziki, 86 milyonun tamamını da psikilojik yönden etkiledi. Enkaz altından binler yaralı kurtuldu, 35 binden vatandaş hayatını kaybetti. 

Tuba Aktaş depreme yakanlandığında 9 aylık hamileydi. Gece 04.17'de 1. katta bulunan evlerinde uykuda depreme eşiyle yakalandı. Deprem esnasında evleri şiddetli sarsılıyordu. Eşi Murat Aktaş Tuğba Aktaş'ın canını kurtarabilmesi için balkondan aşağı attı. O sıra yaşananları Tuğba Aktaş şöyle aktarıyor: “Gece saat 04.16 civarında sallanmaya başladık, evimiz birinci katta olduğu için hemen balkona koştuk ve eşim beni balkondan aşağı attı. Toprak zeminin üzerine düştüğüm zaman karnımdaki bebeği kaybettiğimi düşündüm. Binadan biraz uzaklaşınca bina bir anda yıkıldı ve komşularımızın hepsi enkazın altında kaldı. Sonrasında sancılarım başladı ve hastaneye giderek bebeğimizin durumunun iyi olduğunu öğrendik. Ne yapacağımızı bilmiyorduk, telefonlar bozuktu. Ablam İstanbul'da oturduğu için buraya geldik, burada hiç kimseyi tanımıyorduk, bu hastaneye geldik ve durumumuzu anlattık, Allah razı olsun bu hastanedekiler bize yardımcı oldular” dedi.

Eşi Murat Aktaş da o anları eşinin sözleri üstüne şu sözlerle betimledi: “Ben gece vardiyasında çalıştığım için eve yeni gelmiştim, lavaboya doğru gittiğim sırada depremi hissettim ve hemen eşimi balkona götürerek aşağı attım daha sonra ben de kapıdan çıktım. Biz aile apartmanında oturuyorduk, birinci katta oturduğumuz için kaçabildik ama bizim dışımızda kimse kaçamadı hepsi yıkılan binanın altında kaldı. Eşimi alarak evimizin yakınında bulunan bir anaokuluna götürdüm ve iki gün orada kaldık, daha sonra doğum için yola çıktık ve bu hastaneye geldik ve oğlumuz burada sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi” dedi.

Tuğba Aktaş depremden sonra İstanbul'a sevk edildi ve burada çocuklarını dünyaya getirdi. Çift ve yeni doğan çocuklarının sağlık durumu gayet iyi.