Kahramanmaraş'taki iki büyük depremin en çok etkilediği illerin başında gelen Hatay'dan gelen haberler dehşete düşürmeye devam ediyor. Depremin ilk günü iletişimin güçlükle sağlanabildiği şehirde ekipler ancak dün itibariyle kente girebilmişti. Şehirde neredeyse yıkılmayan binanın kalmadığı belirtilirken, arama kurtarma çalışmaları dün itibarıyla hız kazandı.

Depremden kurtulan vatandaşlar sokaklarda bir yandan soğukla mücadele ederken, Türkiye'nin dört bir yanından ise kente yardım gelmeye devam ediyor.

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI LÜTFÜ SAVAŞ: 2 BİNİN ÜZERİNDE BİNA YIKILDI
Şehirdeki son durumu aktaran Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Gerçekten de her yer yıkılmış durumda" diyerek acı tabloyu paylaştı.

640xauto-36

"ANCAK YÜZDE 2-3'ÜNE ULAŞABİLDİK"
Şehir 2 binin üzerinde binanın yıkıldığını açıklayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, "Yıkılan yerlerin ancak yüzde 2-3'üne ulaşabildik." diye konuştu.

Yıklan binalara ulaşmada zorluk yaşadıklarını belirten Savaş, profesyonel ekiplere acil ihtiyaç olduğunu belirterek "Profesyonel ekiplere ihtiyaç var. Bu destek olmadıkça iş makinaları fazla bir şey yapamıyor. Dokunamıyoruz. Ulaşsak da içeridekilerin hayatını tehlikeye atmak istemiyoruz." dedi.