6 Şubat tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık büyük depremler sonucu büyük bir yıkım yaşandı.

Yardım kuruluşları, depremin ilk anından beri depremden etkilenen ve afet bölgesi ilan edilen 11 ile yardımlarını aralıksız sürdürüyor.

Aldığı bağış miktarı, sosyal medyada ülke genelinde büyük destek gören AHBAP Derneği ve dernek başkanı ünlü sanatçı Haluk Levent; deprem anından bu yana birçok oılumlu ve olumsuz eleştrilere maruz kalıyor.

AHBAP Derneğinin Türk Kızılayı'ndan ücret karşılığında çadır ve gıda alması büyük yankı uyandırmıştı. Ayrıca AHBAP Derneğinin şeffalığı da sorgulanmakla beraber AHBAP Derneğinin çalışmaları büyük beğeni ve takdirle takip ediliyor.

AHBAP Derneğinin başkanı ünlü sanatçı Haluk Levent bu konularla ilgili resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu:

"Yine kızıyorum kendime. Hiç sağlıklı bir dönemden geçmiyorum. Sakinleşerek kısa yazayım Derneklere gelen şartlı bağışlar vardır. İsteseniz de dernekte tutamazsınız. İlgili projeye aktarmak zorundasınız . 3 yıl önce şehitlerle ilgili şartlı bağışı böyle yönlendirdik ve yayınladık. 

Ve sorunun çözümünü buldum. Bir TV kanalında şöyle 2-3 saatlik bir canlı yayın yapalım. Özellikle 24 Mart’ta açıklayacağımız denetim raporundan sonra eski yeni ne kadar soru var ise sorulsun. Tek tek yanıtlayayım. Hem zamanımızı yitirmeyelim hem de o gün herkes cevabını alsın"

diyerek Haluk Levet deprem bölgesine yaptıkları yardımlarla ilgili uzun bir canlı yayında açık oturum talep ediyor.