Deprem bölgelerindeki yaraların sarılması için kamu kurumlarının yanında yoğun bir mücadele veren sivil topum kuruşları, çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremin ilk saatlerinden bu yana bölgede aktif olarak çalışan şarkıcı Haluk Levent, son zamanlarda birçok kişi tarafından eleştirilerin hedefi oldu.

Kahramanmaraş merkezli depremler için topladığı 1 milyar TL'yi geçen miktarı bölgeye ulaştıran Levent'e pek çok isimden peş peşe eleştiriler geldi.

Neler Olmuştu?

Yazar Turgay Güler, Platform kurucusu Haluk Levent'in bağış yapılan 1 milyar TL'yi yönetebilecek yetenekte olmadığını belirtirken, yine Levent'in bağışları AFAD ile koordineli yürütüyoruz sözlerine, "açık kapı bırakıyor" yorumunu yapmıştı.

Manken Deniz Akkaya da Haluk Levent'in kara para aklamak suçundan hakkında arama kararı çıkaran ABD’ye iade edilen Sezgin Baran Korkmaz ile fotoğrafını paylaşarak, Ahbap platformu aracılığıyla insanları dolandırdığını iddia etmişti.

Akkaya'nın söz konusu iddialarına Haluk Levent, şeytanın yeryüzündeki temsilcilerinin magazinden vurmaya da başladığını, mankene 5 milyon TL'lik dava açıp depremzedeler için kullanacağını belirtti.

Gerilen sinirlerin ardından Deniz Akkaya, yeni bir iddia ortaya attı. Şarkıcı kimliğinin yanında yaptığı yardımlarla adından sık sık söz ettiren Haluk Levent'i 'plastik kahraman' olarak tanımlayan Akkaya, İnstagram hesabından şu paylaşımlarda bulundu:

"Az önce bunun 99 depreminde çadır almak için tefecilerin eline düştüm yalanı ile dolandırdığı ve 17 senedir bu işle uğraşan bir babayla konuştum. Yukarda Allah varsa sen bu mazlumlara yaşattıklarını yaşayacaksın."

''Bu plastik kahramanın dolandırdığı bugün en az 5 kişiyle konuştum. Bu sayının çok daha fazla olduğunu söylediler. Mağdurlar açıklamalarını kendi yapsın istiyorum, o yüzden mağdurların hepsiyle bu hafta sonu tek tek görüşeceğim. Keza 5 kişi ile görüştüm, ben değil kendilerinin birebir senelerdir yaşadığı mağduriyetleri anlatması için bir platform oluşturacağım. Söz artık mağdurlarda.''

Ayrıca Deniz Akkaya, ilgili paylaşımlarının ardından Instagram hesabını kapattı.