Sınav takviminde '2 Haziran' polemiği! LGS ileri tarihe mi atılıyor? Sınav takviminde '2 Haziran' polemiği! LGS ileri tarihe mi atılıyor?

Hafize Gaye Erkan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevine resmen atandı ve Şahap Kavcıoğlu'ndan görevi devraldı. Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile TCMB Başkanlığına getirilen Erkan, düzenlenen devir teslim töreniyle görevine başladı. Törende Erkan ve Kavcıoğlu birbirlerine çiçek takdim etti.

Hafize Gaye Erkan, törende yaptığı konuşmada, Kavcıoğlu'na son iki yılda Merkez Bankası'na verdiği hizmetler için teşekkür etti. Erkan, "Zorlu bir süreci ekibinizle yürüttünüz. Güzel emekleriniz için teşekkür ediyoruz. Hem ülkemiz adına hem de Merkez Bankası'nın çalışanları adına bu desteğinizi, emeğinizi ve hizmetlerinizi her zaman minnetle hatırlayacağımı bilmenizi isterim. Cumhurbaşkanımıza da bu görevi şahsıma, ülke ve vatanımız adına beni layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum. Minnettarım, onur duydum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Şahap Kavcıoğlu da Erkan'a yeni görevinde başarılar dileyerek, "İnşallah Türkiye ve TCMB için başarılı olur. Başarılarınızın devamını diliyorum. İnşallah ülke olarak yeni başarılara ulaşırız. Çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.