Medya sektörüne meslekte çağı yakalayan, donanımlı gençler yetiştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Demirören Medya işbirliğiyle Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kuruluyor.

Türk ve dünya medyasının geleceğine katkı sağlayacak yeni nesil gazetecilerin yetiştirilmesi için hayata geçirilen projenin imza töreni, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören ve Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay’ın katılımıyla Pera Palace Oteli’nde gerçekleştiriliyor.

Törende konuşan Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, "Okulumuz 2022 yılı Eylül ayında eğitim-öğretime başlayacaktır. Öğrencilerimiz lise çağındayken gelecekteki meslek alanlarında eğitim alabilecekler. Yabancı kaynakları takip edebilen, dünya ile iletişim kurabilen öğrenciler yetiştirebilmek için okulun ilk yılında yabancı öğretmenler tarafından dil eğitimi verilecek" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ise yaptığı konuşmada "Bugün burada sizinle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Biz okulların açık olmasını bir milli güvenlik meselesi olarak ifade ettik. Aynı kararlılıkla okullarımızı açık tutmaya çalışacağız. Öğretmenlerimizin iki doz aşı olma oranı bugün itibariyle yüzde 85'tir" ifadelerini kullandı.

Özer, sözlerine "Bu iş birliğiyle sektör temsilcileri mezunların kendilerine gelmelerini beklemiyor. Sektörün alanında uzmanlarının okullarda derslere girmesini sağlıyoruz. Artık akademik olarak başarılı öğrenciler mesleki eğitim liselerini tercih ediyor. Amacımız öğrencilerimizin el becerilerini güçlendirirken aynı zamanda eğitimlerine devam ederken mezun olmadan da asgari ücret almalarını sağlamaktır.

Hedefimiz 2022 yılı sonunda mesleki teknik eğitim alan 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin asgari ücret alma imkanını getireceğiz." şeklinde devam etti.