Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz haftalarda öğretmenlerin kimlik bilgilerini Sağlık Bakanlığı ile paylaşmış, okulların açılmasıyla birlikte öğretmenlerin aşılanma süreci öne alınmıştı.

 Bakan Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde "Şubat'ın son haftası öğretmenlerimizin ilk doz aşılarının yapılmasına başlanacak."  açıklamasında bulunmuştu.

 Köy okullarında yüz yüze eğitime başlayan öğretmenler başta olmak üzere öğretmenlerin aşılanmasına bu hafta başlanacak. Aşı randevusu için açıklama yapılması bekleniyor.

 Öte yandan MEB'de çeşitli statülerde görev yapan yaklaşık 1 milyon 100 bin öğretmen bulunuyor. Bu öğretmenlerin yaklaşık %75-80 oranında aşı yaptıracağı tahmin ediliyor.

 MEB'de memur, şef, hizmetli, şube müdürü vd. kadrolarda görev yapan personelin aşılanıp aşılanmayacağı ise henüz bilinmiyor.

 1 Mart 2021 Pazartesi günü köy okulları dışında kalan yerleşim yerlerindeki okullar yüz yüze eğitime başlayacağı için, öğretmen ve öğrencilerin büyük kısmı okullarda olacak. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı'nın ağır aksak davranmadan bir an önce aşılamaları yapması gerekiyor.

 Aşı olmak istemeyen öğretmenlerin eğitim öğretime yüz yüze mi uzaktan/online mı devam edeceği ise şu an için bilinmiyor.