Coronavirüs salgını nedeniyle ara verilen eğitimin kısmen yeniden başlatılması kararı ile YKS ve LGS sınavlarının erken bir vakitte yapılma kararı yanlıştır, mutlaka tekrar değerlendirilmelidir.

İnsanların sağlık telaşına düştüğü, bütün dünyanın can kayıplarıyla boğuştuğu bir vasatta motivasyonu düşmüş öğrencileri, henüz tehdidi geçmemiş ve ne olacağına dönük türlü ihtimallerin tartışıldığı salgın tehdidine rağmen okul yollarına düşürmek doğru ve öncelikli bir adım değildir.

LGS’nin 20 Haziran tarihinde yapılmasının hiçbir kabul edilebilir tarafı yoktur. Maske ve benzeri önlemlerle yapılacak, stres yükü ağır bir sınavdan ne gibi bir olumlu sonuç beklenebilir? Zaten kendisi son derece problemli olan ve reddedilmesi gereken sınav düzeninin salgın tehdidine rağmen bir an önce yapılmasında ısrar edilmesi akıl ve hikmetle bağdaşan bir uygulama olmayacaktır.

Aynı durum daha önce 25-26 Temmuz tarihine ertelendiği ilan edildiği halde şimdi 27-28 Hazirana alınan YKS için de geçerlidir. Uzaktan eğitim imkânı eşit olmayan, aileleri salgın nedeniyle işlerinden olan öğrencilerin içinde bulunduğu ruh hâllerini alt üst eden bu yerinde durmaz kararlarla eğitim süreci elbette götürülemez! Zamana yayılması gereken sınavların aceleye getirilmesinin hiçbir anlamı yoktur!

kararların arkasında iş çevrelerinin, turizm şirketlerinin olduğu açıktır. Her şeyin sermayenin arzularıyla şekillendirilmek istendiği bir vasatta öğrenciler birer kurban, eğitim süreçleri de sermaye seviciliğin hizmetkârıdır. Köklü bir zihniyet değişikliği olmadıkça maalesef bu tablo devam edecektir.

EĞİTİM İLKE-SEN YÖNETİM KURULU