2020 Yks sınav tarihinin ne zaman açıklanacağı milyonlarca öğrenci tarafından İnternet arama motorlarında aratılmakta bu sorunun cevabını merak eden öğrenciler için takipte kalarak YKS ve LGS sınav tarihi açıklanır açıklanmaz kamudanhaber sitemizde olacak.

YKS ve LGS için meraklı bekleyiş bugün sona erecek. YKS ve LGS konusundaki son söz bugün yapılacak olan Bakanlar Kurulunda görüşülüp açıklama ise Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından yapılacak olan basın açıklamasında yapılacak.

Peki, olası YKS ve LGS sınav tarihleri ne olabilir? Bu konuda özelikle YKS konusunda çok sıcak gelişmeler yaşanıyor. Özelikle YKS sınav tarihinin erkene alınması sınava girecek 2.5 milyon öğrenci ve aileleri tarafından tepki ile karşılandı. Sınav tarihine göre yapılan çalışmalar bir anda sınavın öne çekilmesi ile birlikte sekteyi uğrayıp isteklendirme açısından çocuklar açısından büyük bir dezavantaja dönecek.

Peki, YKS sınav tarihi neden öne çekilmek isteniyor. Bu konuda Turizm sektörü tarafından Temmuz ayında sınav yapılması halinde Turizm açısından sorunlar ulaşabileceği ve bundan ötürü YKS sınavının da tüm sınavlar gibi Temmuz ayına kalmadan yapılması isteniyor. YKS için 28 Haziran tarihi öne çıkıyor bu konuda son söz Bakanlar Kurulu sonrası açıklanacak bu gelişmeler sonrası sınav tarihi değişmeyebilir. Temmuz ayında yapılabilir ya da çıkabilecek bir diğer sonuç ise Temmuz ayının ilk haftasında YKS sınavının yapılması planı bu konuda resmi açıklamayı beklemek en mantıklısı ve YKS sınavı tarihi için son sözün söyleneceği açıklamanın yapılması beklenecek.

2020 LGS Sınav tarihi ne zaman?

LGS sınav tarihi mevcut şartlarda 7 Haziran 2020 günü yapılması planlanıyordu fakat büyük bir olasımla LGS sınav tarihi 21 Haziran 2020 olarak açıklanacak bu konuda sınav illeri bir tarihe alındığı için çocuklar açısında avantajda olacaktır .YKS sınavında olduğu gibi geri yönde bir tarihe alınmayacak.

LGS için 21 Haziran 2020 tarihine kesin gözü ile bakılırken  resmi açıklamanın yapılması beklenecek.

YKS ve LGS kesin sınav tarihlerin yarın 18:00-20:00 saatleri arasında açıklanması bekleniyor.