Küresel çapta yaşanan korona virüs hastalığı gölgesinde 3. merkezi sınav olan YKS sınavının ilk oturumu TYT bugün tamamlandı.

Milyonlarca üniversite adayları ilk basamak olan YKS sınavının TYT oturumu için kendilerine verilen 165 dakika içinde yöneltilen soruları çözmeye çalıştılar Geçtiğimiz senelerde öğrencilere verilen süre 135 dakikaydı ancak yaşanan korona virüs salgını sebebiyle eğitimlerini uzaktan eğitim olarak tamamlayan öğrencilere bu seneye özel olarak TYT oturumu sınav süresi 30 dakika daha artırıldı.

Peki öğrencilere YKS sınavında hangi soruları soruldu ? TYT'de çıkan soruları neler ? AYT'de çıkan sorular neler?

Üniversite adaylarına YKS sınavı , TYT oturumunda 40 Temel Türkçe, 40 Matamatik, 7 fizik, 7 kimya, 6 biyoloji, 5 din kültürü, 5 felsefe, 5 tarih ve 5 coğrafya sorusu yöneltildi.

Yarın yapılacak olan AYT oturumunda ise öğrencilere "Türk dili ve edebiyatı- sosyal bilimler-1" testi 40 soru. Bu testte adaylar, Türk dili ve edebiyatından 24, tarih-1'den 10, coğrafya-1'den 6 soru sorulacak.AYT'nin "sosyal bilimler-2" testi 40, matematik testi 40, fen bilimleri testi de 40 sorudan meydana gelecek. Sosyal bilimler testinde tarih-2'den 11, coğrafya-2'den 11, felsefe grubundan 12, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ek felsefe sorularından 6 soru yer alacak. Fen bilimleri testindeki dağılım ise fizik 14, kimya 13 ve biyoloji 13 soru şeklinde olacak.

YKS sınavında TYT ve AYT oturumlarında adaylara sorulan sorular ÖSYM tarafından resmi olarak açıklandığı an mebpersonel.com adresinde duyurulacaktır