ÖSYM son dakika... YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı sorusunun yanıtı işlemlerini 23 Eylül tarihine kadar tamamlayan on binlerce adayın gündemindeki yerini koruyor. Tercih işlemlerini büyük bir heyecanla gerçekleştirilen adaylar bu bağlamda ÖSYM son dakika açıklaması olup olmadığını merak ediyor. Peki, YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilenler...

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kayıtların ekim ayının ilk haftası yapılacağı için sonuçların da bu hafta içerisinde erişime açılması bekleniyor. Resmi açıklama geldiğinde haberimizin içerisinde yer alacakttır.

YKS EK YERLEŞTİRME KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 5-9 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 5-7 Ekim tarihleri arasında olacak.

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunlu. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek.

2020 ÜNİVERSİTE BOŞ KONTENJANLAR VE TABAN PUANLAR

Tercih kılavuzunun yayımlanması ile birlikte adaylar, mezun oldukları okul türünü, puanlarını göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyecekler. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını belirleyeceklerdir.