Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS başvuruları için geri sayım başladı. Haziran ayında gerçekleştirilecek olan üniversite sınavına girmek isteyen adaylar başvurularını eksiksiz şekilde tamamlamak ve konu ile ilgili detaylara ulaşmak istiyorlar. Öte yandan ÖSYM'den tarihler değişebilir şeklinde açıklamanın da geldiği TYT, AYT, YDT YKS başvuruları ne zaman başlıyor? ÖSYM ile 2021 YKS ne zaman yapılacak?

YKS BAŞVURU TARİHLERİ 2021!

YKS başvuruları 4 Şubat-2 Mart 2021 tarihleri arasında alınacak. Oturumların geç başvuruları ise 17-18 Mart tarihinde yapılacak. Kılavuzun da 4 Şubat'ta yayımlanması bekleniyor.

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Temel Yeterlik Testi (TYT) 26 Haziran, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) 27 Haziran tarihlerinde uygulanacak.

Bu oturumların başvuruları ise 4 Şubat-2 Mart 2021 tarihleri arasında alınacak. Bu oturumların geç başvuruları ise 17-18 Mart tarihlerinde yapılacak.

Söz konusu sınavların sonuçları ise 4 Ağustos 2021'de adayların erişimine açılacak.

ÖSYM BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Sınav başvurularını 4 Şubat'ta başlatacaklarını, 2 Mart'ta sona erdireceklerini bildiren Aygün, bu yılki YKS başvurularına ilişkin şu bilgileri verdi:

"T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne ÖSYM AİS mobil uygulaması veya 'http://ais.osym.gov.tr' üzerinden 'e-Devlet ile kayıt ol' seçeneğine tıklayarak kayıt olabilecek ve sınav başvurularını yapabilecek. e-Devlet kayıtları için adaylarımızın PTT şubelerinden şifrelerini temin etmeleri gerekiyor.

TARİHLER DEĞİŞEBİLİR

ÖSYM'nin resmi internet sitesinde ise sınav tarihlerinin değişebileceği belirtildi. ÖSYM "Kovid-19 salgınının seyrine göre yeni tedbirler alınması durumunda 2021 Yılı Sınav Takvimi güncellenebilecektir'' açıklaması yaptı.