Buket Akcay Guven isinli bir kullanıcı twitter hesabından "Apartman görevlimizin yeğeni, Amasya'nın köyünden Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü kazanmış. Yurt çıkmamış, yedeklerde beşbinküsuruncu sırada. Bu durumda okuyamayacak. Yurt konusunda ne yapılabilir bilen var mıdır? Bu yaşına kadar köyünden çıkmamış bir kız." ifadeli bir paylaşımda bulundu.

Rektör Tekin, öğrencimiz bize ulaşırsa yardımcı oluruz

Buket Akcay Guven isimli kişinin yaptığı paylaşım üzerine harekete geçen Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör'ü Yusuf Tekin twitter hesabından öğrencinin barınma sorununu çözebileceklerini ifade eden bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında Rektör Tekin şu ifadeleri kullandı:

"Buket hanım merhaba, özelden yazmak istedim ama sanırım kapalı, buradan yazmak zorunda kaldım, kusura bakmayın. Ya Arkadaşımızın iletişim bilgilerini rektörlüğümüze iletin biz iletişime geçelim ya da geldiğinde rektörlükte bir çay ikram edelim yardımcı olalım. Teşekkürler."

Rektörün bu yaklaşımının çok değerli ve takdire şayan olduğunu ifade etmek istiyoruz. Ayrıca başka rektörlerin de benzer yaklaşım sergileyeceğini düşünüyoruz. Önemli olan iletişim kanalları aramak ve çözüm üretmek.

Öğrencileri siyasi rant devşirme uğruna parklarda yatmaya teşvik eden milletvekilleri o öğrencilerin ellerinden tutarak ilgili rektörlere ulaşmış olsaydı ya da ev bulmalarına yardımcı olsalardı herhalde mağdur öğrenci kalmazdı. Ama böyle yapsalardı gürültü çıkmazdı. Yazık, kirli ellerinizi öğrencilerin üzerinden çekin.