Kamudanhaber - Özel Haber 
Cengizhan Türkyılmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince yetkisini kullanarak Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof.Dr.Melih Bulu’nun atamasını gerçekleştirdi.

Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasının ardından başını CHP’nin çektiği muhalefet, kayyum rektör istemiyoruz diye bu atamaya karşı çıktı.

Akabinde CHP İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun başını çektiği bir grup öğrencileri örgütleyerek Boğaziçi Üniversitesinde gösteri ve eylem düzenlediler .

Bu eylemlerde PKK ve Dhkpc marşlarıyla “Katil Polis “ sloganları atıldı.

Boğaziçi Üniversitesinde yapılan rektör atamasından yeni bir gezi parkı eylemi çıkartabilir miyiz diye hesap yaparak öğrencileri devlete karşı örgütleyip kışkırtanların kimler olduğunu tek tek yazmamıza gerek yok !

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atanan ve CHP’nin sert muhalefetiyle karşı karşıya kalan Melih Bulu’nun ilk açıklaması ise tam bir eziklik psikolojisi ile muhalefete yaranma derdiyle ; “ Ben siyasete CHP’de başladım “ açıklaması oldu.

'Birçok insan şaşıracak ama ben siyasete ODTÜ’de okurken CHP’de başladım'

Birçok insan şaşıracak ama ben siyasete ODTÜ’de okurken CHP’de başladım. Bunlar biliniyor ama bunlar görülmüyor. Beni hep AK Partili yansıtıyorlar ama o zaman SHP idi ve eski belediye başkanlarından Ali Dinçer yardımcı istemişti. O zaman o milletvekiliydi. 


Bu açıklamaya CHP anında karşılık verdi ve Rektör Bulu’yu yalancılıkla suçladı . Yalancıdan da rektör olmaz dedi.

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu'nun "Siyasete CHP'de başladım" ifadesiyle ilgili konuştu. Bingöl, "CHP kimsenin geçmişini temize çekebileceği bir araç değildir” dedi.


CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu’nun "Siyasete ODTÜ'de okurken CHP'de başladım" sözlerine tepki gösterdi.

Bulu’nun eski Devlet Bakanı Ali Dinçer’in danışmanlığını yaptığına yönelik sözlerini değerlendiren Bingöl, "Açık kaynaklara göre Melih Bulu 1970 doğumlu. Sayın Dinçer’in 1980 darbesi öncesindeki belediye başkanlığı döneminde daha ilkokul çağında. 19. dönemde Sosyaldemokrat Halkçı Parti’den (SHP) 1991 yılında milletvekili seçildiğinde daha üniversite öğrencisi. O dönemden Bulu’yu hatırlayan yok. Çıkıp dönemin tanıkları, fotoğraflar ve Meclis kayıtları ile iddialarını ispat etmek durumundadır. 

Yalancıdan bir şey olmaz hele rektör hiç olmaz” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü kendisine muhalefet eden öğrencilere mesaj vermek için bu kez de ; 

METALLİCA VE HARD-ROCK DİNLİYORUM

Melih Bulu, Boğaziçi kültürüne hiçbir şey yapmayacağının altını çizerek şunları ifade etti: "Bütün hocalar bunu soruyor. Ben hard rock dinleyen, Metallica dinleyen bir rektörüm. Bu kültürle ilgili herhangi bir değişiklik düşünmüyorum. Yapacağım iş paydaşlarla konuşmak. Ben 4 yılda Boğaziçi’ni ilk 100’e sokmak istiyorum. 'Yapamazsın' diyorlar. Ben bunu yaparım. İşin matematiğini iyi bilmek lazım. Benim yayınların hem atıflarım fena değildir."

NEŞET ERTAŞ DİNLEYEN YERLİ VE MİLLİ PROFESÖR’DEN REKTÖR OLMAZ MI ?

Boğaziçi Üniversitesine Rektör olarak atanan Melih Bulu’nun kendisine muhalefet eden CHP ve öğrenci gruplarına karşı şirin gözükme adına siyasete CHP’de başladım . Ben Metallica dinlerim sözleri karşısında onu bu üniversiteye rektör olarak teklif eden YÖK Başkanı Yekta Saraç ne düşünüyor acaba ?

Sayın Cumhurbaşkanının sürekli olarak vurguladığı eğitim ve kültürde mesafe katedemedik sözlerinin üzerine ; Boğaziçi Üniversitesine atadığınız rektörün hard-rock ve Metallica müziklerle öğrencilere mesaj verme derdine düşmesini görünce ; Bu ülkede siz Neşet ERTAŞ dinleyen yerli ve milli hocaları neden rektör yapmadığınızı daha iyi anlıyoruz !

Sayın Cumhurbaşkanı’nın kendi imzasıyla atadığı bu rektör zoru ve direnişi görünce CHP’li olması ve Metallica kültürüne teslim olmasınının savunabilir bir tarafı var mıdır?

Sayın Cumhurbaşkanı ve Ak Parti bugünlere korkarak , sinerek değil mücadele ederek ve savaşarak gelmiştir .

Böyle bir Cumhurbaşkanı’na ve Ak Parti’ye , en ufak bir direniş karşısında CHP’li olan ve Metallica dinleyen bir rektör yakışıyor mu ?

Boğaziçi Üniversitesine bu rektör atamasını teklif eden Yekta SARAÇ’a sormak gerekir ...

Boğaziçi Üniversitesinin görevden aldığınız  rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın akademik kariyerine ve atıfına baktığımız zaman “Alıntılanma sayısı: 859” iken bu kişinin yerine rektör olarak atanan Mehmet Bulu’nun atıfı “Alıntılanma sayısı 54” dür.

Görevden aldığınız rektör hem Ak Partili hem Ak Parti milletvekilinin abisi hemde akademik kariyer olarak atadığınız rektörün kat be kat üstündedir ...

YÖK Başkanı Yekta Saraç Hoca göreve geldiği günden bu tarafa Ak Parti iktidarına ; yaptığı atamalar, görevden almalar , Üniversite sınavlarının ertelenmesi - öne çekilmesi , Dr Öğretim Üyesi ( Dünya’da karşılığı yok) , Fetö soruşturmaları vb birçok konuda verdiği zararı hiçkimse verememiştir .

En son Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak teklif ettiği Mehmet Bulu , akademik çalışma olarak sıradan bir yardımcı doçent seviyesinde ; sadakat ve mücadele noktasında ise zorlukla karşılaştığında CHP’li olabilecek ve Metallica dinleyebilecek kadar da tornistan yapabilme kabiliyetine sahiptir !

Sonuç olarak ; Atamasını yaptığınız batı hayranı, CHP karşısında eziklik psikolojisi yaşayan, akademik kariyer olarak atadığınız üniversitede görev yapan yardımcı doçentlerin bile gerisinde olan  bu rektörlerle Eğitim ve Kültür alanında bir arpa boyu yol alamayacağınızı öğrenmiş olmanız gerekirdi .

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.