ZANLI, DİREKSİYON BAŞINDAKİ GENCİ ACIMADAN YARALADI

Arda İpek, İtalya'da Gastronomi Bilimleri Üniversitesi'nde okuyordu. Koronavirüs İtalya'yı etkisi altına alınca İstanbul’daki ailesinin yanına döndü. 22 yaşındaki genç, 7 Mart 2020'de Beşiktaş'taki evinin otoparkına gireceği esnada 49 yaşındaki Mutlu Caner Yontarkol ile trafikte tartışma yaşadı. Öfkeden deliye dönen Yontarkol aracından indi, direksiyon başındaki genci bıçakladı.

Yontarkol hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 11 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savcı, doktor raporuna göre Arda İpek'in hayati tehliye atlattığını belirtti. Adli Tıp kurumunun raporuna göre ise İpek'in bir organının işlevi zayıfladı. Ancak buna rağmen Yontarkol'un 'silahla kasten yaralama' suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapse mahkum edilmesini talep etti. Arda İpek'in avukatları olayın öldürmeye teşebbüs olduğunu belirtti ve savcının istediği cezayı az bularak itiraz ettiler.

HAKİMDEN İBREKLİK KARAR

Mahkeme heyeti, sanık Mutlu Caner Yonkarkol'a 'silahla kasten yaralama' suçundan 6 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme Başkanı Utku Ercan, "Pişman olduğunu düşünmüyoruz, bu yüzden indirim uygulamadık. Her trafik tartışmasında bıçak alan birine zarar verecek olsa bu ülke yaşanmaz hale gelir. Bir iki kere kornaya basın gidin. Bu olay, bundan sonra böyle şeylere yeltenecek olanlara ders olsun" dedi.