Sağlık Bakanlığı’nın İlk koronavirüs vakasın teslim edilmesini açıklamasından sonra okulların tatil edilip edilmeyeceğiyle gözler MEB’e çevrildi. Milli Eğitim Bakanının Bilim Kurulu Toplantısı'na katılacağının bildirilmesiyle öğrenciler saat 16.30'da yapılacak Bilim Kurumu Toplantısı’nı beklerken, iki üniversite tatil kararı aldı. Kadir Has Üniversitesi eğitime ara verdi, Bahçeşehir Üniversitesi ise eğitime online olarak devam edeceğini açıkladı.

Kadir Has Üniversitesi 23 Mart'a kadar eğitime ara verdi

İstanbul Kadir Has Üniversitesi, Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğünün açıklanmasının ardından eğitime ara verdi. Üniversite yönetiminin öğrenciler ve çalışanlarla paylaştığı e-posta'da, 6-10 Nisan arasında yapılacak bahar dönemi yarı yıl tatilinin, koronavirüs tedbiri nedeniyle bugün öğleden itibaren başlayarak 20 Mart'a kadar süreceği belirtildi. Açıklamada derslerin 23 Mart Pazartesi başlayacağı aktarıldı.

Bahçeşehir Üniversitesi online derse geçti

Öte yandan, Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerin ve akademisyenlerin kampüse gelmemesi, derslere evden online canlı yayınla katılması kararı aldı. Karar, öğrencilere ve akademik kadroya da bildirildi.

Nişantaşı Üniversitesi Senatosu korona virüse karşı alınan ve alınacak tedbirleri değerlendirmek üzere olağanüstü toplandı. Toplantıda olası bir örgün öğretime ara verilmesi halinde nasıl bir yol izleneceği ve Dünya Sağlı Örgütü (WHO) ile Sağlık Bakanlığı’nın uyarıları kapsamında alınan fiziksel önlemler konuşuldu.

Sanal sınıf platformu

Senato’da alınan kararları anlatan Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, “Korona virüs nedeniyle birçok ülkede virüsün yayılmasının engellenmesi kapsamında üniversitelerin örgün öğretim derslerine ara verdiklerini gözlemliyoruz. Ülkemizde de görülen korona virüs dolayısıyla Yüksek öğretim Kurulu’nun (YÖK) benzer önlemleri bizim ülkemizde de alabileceğini öngörerek üniversitemiz senatosu acil eylem planını görüşmek üzere toplandı. NeoTech kampüsümüzün sağladığı bilgi teknoloji ve iletişim altyapı olanakları sayesinde, hem bilgisayar hem de mobil cihazlar üzerinden uzaktan canlı ders yapılmasına imkan veren sanal sınıf platformumuzla öğrencilerimizin eğitim-öğretimlerinin aksamayacağını ifade etmek isterim” dedi.

Fiziksel önlemler artırıldı

Online eğitime tamamen hazır olmakla beraber fiziksel olarak da birtakım önlemler aldıklarını kaydeden Prof. Dr. Şenay Yalçın, “Öğrencilerimizin sağlığı birinci önceliğimiz. Bu sebeple Dünya Sağlı Örgütü (WHO) ve Sağlık Bakanlığı’nın bildirdiği gerekli tüm fiziki önlemleri de almış bulunuyoruz. Yerleşkenin farklı noktalarına enfeksiyondan korunma ve kişisel hijyen ile ilgili bilgilendirmelerin olduğu yazılar asıldı. Akademik ve idari kadromuz ile öğrencilerimize hem Türkçe hem de İngilizce olacak şekilde bilgilendirme metinleri paylaşıldı. Aynı zamanda farklı noktalara el dezenfektanları yerleştirdik. El ile temas sağlanan yüzeyleri belirli aralıklarla alkol bazlı dezenfektanlarla temizliyoruz. Isı kazanım cihazları kapatılarak yüzde 100 temiz hava sirkülasyonu da sağlıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VİZE TARİHİNİ ERTELEDİ

Ara sınav tarihlerinin 06-17 Nisan 2020 tarih aralığına ertelenmesi; Mazeret bildirimi için son dilekçe tarihinin 22.04.2020 tarihine ertelenmesi ve Mazeret sınavlarının 04-08 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılmasına karar verildi.

KOÇ DA ETKİNLİKLERİNİ ERTELEDİ

Koç Üniversitesi 30 Nisan'a kadar kampüs içindeki tüm etkinliklere ara verdi. Üniversite online eğitime geçmeyi planlıyor.

BOGAZİÇİ EĞİTİME 2 HAFTA ARA VERDİ

Boğaziçi Üniversitesi, Koronavirüs nedeniyle eğitime 2 hafta ara verdiğini duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi de 20-26 Nisan tarihleri arasında planlanmış olan bahar tatilini, koronavirüs nedeniyle 16-29 Mart tarihleri arasına alındığını bildirdi.