Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na iniş yapan bir uçak pistten çıktı.

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait uçak, inişten sonra Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıktı.

Uçakta 175 yolcu, 2 bebek, 6 mürettebat olmak üzere toplam 183 yolcu bulunuyordu.

Üç parçaya ayrılan uçakta üç kişi hayatını kaybetti, 179 kişi yaralandı.

Bu arada, Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesi gereken uçakların İstanbul Havalimanı'na yönlendirildi.

"3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"

İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan uçakla ilgili açıklamalarda bulunan Koca, şu bilgileri aktardı:

"Şu ana kadar hastanelerimize erken dönemde sevk edilen, başvuran yaralı sayımız 179 kişi oldu. 179 kişi içinde ameliyatını planladığımız bir hastamız oldu, iki hastamız için de müdahalesi planlanmakta. Yoğun bakım şartlarında da tedavi gören iki hastamız söz konusu. Bu hem ameliyatı hem de yoğun bakım şartlarında takip edilen hastalarımız için genel durumlarının ağır olmadığını söyleyebilirim. Toplam müracaat eden 179 hasta içinde de herhangi durumu ağır ya da ciddi olan bir hastamız şu an söz konusu değil. 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini söyleyebilirim."

"30-40 METRE YÜKSEKLİKTEN DÜŞÜYOR"

İstanbul Valisi Yerlikaya, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir- İstanbul seferini yapan Pegasus yolcu uçağının, kötü hava koşulları nedeniyle piste tutunamadığını söyledi.

Uçağın pistten çıktıktan sonra 50-60 metre sürüklendiğini ifade eden Yerlikaya, "TEM'den E-5'e bağlantı yolunun olduğu bu mevkide 30-40 metrelik yükseklikten buraya düşüyor" dedi.