Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüsün Rize’de de etkisini göstermesinin ardından hastane personelin yetersizliği sonrası Rize’de İŞKUR’un TYP programı kapsamında okullarda çalışan güvenlik elamanları hastane ve yurtlara gönderilerek görevlendirilirmiş, ülke genelinde çalışan kadrolu birçok güvenlik elamanı ise Covid-19 salgın döneminde çalışmak istemeyip istifa etmişti. Hastanelerde personelin yetersizliği üzerine okullarda TYP kapsamında çalışan elamanları bu eksiklikleri gidermek amacıyla görevlendirilmişti. Görev yerlerine giderek çalışmaya başlayan güvenlik görevlileri şimdi istifa edenlerin yerine kadroya geçmek için mücadele veriyor.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığına kadro talebini içeren dilekçelerle gönderen TYP’li güvenlik görevlilerinin şimdi ise  ‘Sizinle işimiz bitti’ diyerek artık hastanelere gelmemeleri eski görev yerlerine dönmeleri istendi.

TYP elamanlarının hastanelere gelmemesini isteyen Hastane yetkilileri güvenlik ekibine mesaj göndererek “Arkadaşlar hakkınızı helal edin. Şuanda bizim sizinle bir işimiz kalmadı, sizinle görevimiz kalmadı sizi okullara geri gönderiyoruz” cümlesini kullanılarak Bu güvenlikçiler artık hastaneye gelmesin okullarına gitsin” denildi.

OKUL MÜDÜRLERİNİN HABERİ YOK

TYP elemanları adına açıklama yapan Halim Sultan Dal “Kölelere hürriyet verilmesi, çalışanların hakkının verilmesi, insana değer verilmesi varlığa değer verilmesini anlatan Hz. Kuran’ın ve Hz. Peygamberimizin ümmetiyiz ve muhatabıyız. Hiçbir idareci şunu unutmasın makamlar mevkiler geçicidir. Mevkiler kaybedildiği zaman insan ne ettikleriyle beraber vicdan muhasebesiyle beraber hatalarını gözden geçirmeye başlar, o zaman makamın geçici olduğunu anlar. Türkiye olarak zorlu bir dönemden geçtik ve geçiyoruz. Gerçekten herkes bir fedakarlık etmenin peşinde. Evinde bir ekmeği olmayan fakat Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine devletime ufakta olsun katkım olsun diye ekmek parasını bile devletine yollayan şerefli aziz bir milletin evlatlarıyız. Koronavirüs nedeniyle okullarda bulunan güvenlik Typ elemanları hastane ve yurtlara verildi. Hastanelere verilen güvenlik TYP elemanları hastanelerde çalışmazsanız işten çıkarılacaksınız ve 3 yıl sizlere iş verilmeyecek denildi. Bir kısmı bunlara rağmen gitmediler evde yattılar. Bir kısımda sorumluluktan kaçmayarak milletimiz ve devletimiz önemlidir diyerek hastanelerde covid-19 hastalarının bulunduğu yerlerde nöbet bekleyerek ailesinden bile uzakta hasret kalıp 1 aydır evlerine dahi gitmeyen TYP görevlileri bunlar” İfadelerini kullandı.

HASTANELERE GİTMEYEN GÜVENLİKÇİLER EVLERİNDE YATIP MAAŞ ALMAYA DEVAM EDİYOR

Dal açıklamasının devamında kendileriyle birlikte hastaneye gelmeyen güvenlikçilerin halen daha maaşlarının hesaplarına yattığını iddia ederek “Duyduk ki hastanelere gitmeyen güvenlikçiler evlerinde yatıp maaşlarını almaya devam ediyorlarmış.  Bu durumu valilik kurumuna gidip yetkili mercihlere illettik. Yetkililerde çok mahcup ve çok mağdur. Çünkü bu bir hata ve suç. Evlerinde yatmayı değil de devleti için milleti için riski göze alarak görevlerini hastanede yapan TYP güvenlikçilerin hakları yiyildi. Otelerde yurtlarda kalan güvenlikçiler haklarını aradıkları için gelen emir bizleri derinden üzdü. Hastanenin başhekimi güvenlikçilerimizi çağırıp ‘Arkadaşlar hakkınızı helal edin. Şuanda bizim sizinle bir işimiz kalmadı, sizinle görevimiz kalmadı sizi okullara geri gönderiyoruz’ cümlesini kullanıp gönülleri almak yerine bir güvenlik elemanına mesaj attırarak ‘Bu güvenlikçiler artık hastaneye gelmesin okullarına gitsin’ denildi. Hastanelerde çalışan kadrolu elamanların bile kaçtığı dönemde bizler devletimiz için görevlerimizin başındaydık. Onların kaçtığı dönemde bile TYP’liler devletine milletine sahip çıktı” ifadelerini kullandı.