Dünyanın en popüler mikro blog sitesi Twitter, yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Kısa süre önce Tweet'lerinizi yanıtlayacak kişileri kısıtlamanıza izin veren sosyal medya devi, yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Gelen bilgilere göre şirket, kullanıcıların diğer insanlar tarafından bahsedildikleri konuşmadan ayrılmalarına sağlayacak özelliği test ediyor.

Twitter kullanıcılarına Unmention özelliği geliyor

Twitter gizlilik özelliklerinden sorumlu olan Dominic Camozzi, konuşmalardan uzaklaşmanızı sağlayacak "unmention" özelliği hakkında bildiklerini paylaştı. Camozzi tarafından belirtildiği üzere henüz geliştirme aşamasında olan özellik, gelecekte tüm kullanıcılara açık olacak. Ancak bunun için öncelikle kullanıcılardan gelen geri bildirimler dikkate alınacak.

Hesabınız başka bir kullanıcının Tweet'inde bahsedildiği zaman, tek yapmanız gereken "unmention" seçeneğine tıklamak olacak. Bu şekilde, insanlar profilinizi artık bu Tweet'te göremez ve artık ilgili herhangi bir bildirim almazsınız. Oldukça işlevsel olan özelliğin herkes tarafından kullanılabilir hale gelip gelmeyeceği şu an için belirsizliğini koruyor.

Unmention özelliğinin Twitter tarafından kısa süre önce duyurulan "Blue" abonelerine özel olma ihtimali de bulunmakta. Şimdilik sadece birkaç ülkede kullanıma açık olan abonelik servisi, Tweeti geri alma, okuma modu ve yer işaretleri klasörü gibi birçok ekstra özelliği beraberinde getiriyor

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Unmention özelliğinin her kullanıcıya gelmesini ister misiniz, yoksa sadece Blue abonelerine mi açık olsun? Konuyla ilgili görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete.net