Türkiye’nin 81 ilinden 2 bin 557 sporcu ve aileleri ile birlikte toplan 7 bin kişinin üzerinde katılımcının olduğu “Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları” 7’den 70’e farklı yaş kategorilerinde zorlu şampiyonluk mücadelesine sahne olacak.

7’DEN 70’E HER YAŞTAN SPORCU MÜCADELE EDECEK

Türkiye Küçükler Şampiyonası’nda bin 874, Yıldızlar Şampiyonası’nda 600 ve Emektarlar Şampiyonası’nda 83 ile toplam 2 bin 557 sporcu mücadele veriyor. 7’den 70’e her yaştan sporcunun mücadele ettiği Maritime Pine Beach Otel’de düzenlenen açılış törenine Spor Bakanı Dr. Mehmet Muarrem Kasapoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Serik Kaymakamı Sn. Mehmet Kurdoğlu, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Sn. Gülkız Tulay, Türkiye İş Bankası Kurumsal iletişim Müdürü Bülent Yumuşaker, TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş, As Başkan Sn. Fatih Maden, As Başkan Halil Hilmi Darı, Yönetim Kurulu Üyesi Nilüfer Çınar Çorlulu, Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Şifaver, Yönetim Kurulu Üyesi Ulaş Demirci, Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Daban, Genel Sekreter M. Sedat Fırat, Kurumsal İletişim Birim Müdürü Müge Ören, kurul başkanları, sporcular, veliler, antrenörler ve basın mensupları katıldı.

KASAPOĞLU: “SATRANCA DİĞER SPOR BRANŞLARIMIZ GİBİ AYRI BİR ÖNEM VERİYORUZ”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporcuların hedeflerini gerçekleştirmelerini sağlamak için tüm imkanları seferber ettiklerini belirttiği Türkiye Küçükler, Yıldızlar, Emektarlar Satranç Şampiyonası'nın açılışında yaptığı konuşmada, güzel ve çok keyifli bir tablo ile karşı karşıya olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Satranç eğitici, öğretici yönü olan bir spor. Analitik düşünme yeteneğini, sabrı, cesareti, öz güveni geliştiren bir branş. Hedeflediğimiz, yarınlarda ülkemizi emanet edeceğimiz gençlikte aradığımız özellikler bunlar. O yüzdendir ki satranca diğer spor branşlarımız gibi ayrı bir önem veriyoruz.

Satrançta lisanslı sporcu sayısında rekor yükseliş var. Bu başarıdan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz, başta Federasyon Başkanı Gülkız Tulay olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim.

BAŞARILI SPORCULARA YÜZDE 100 BURS İMKANI

Engelleri kaldırmak, sporcularımızın hedeflerini gerçekleştirmelerini sağlamak için tüm birimlerimizle, tüm arkadaşlarımızla, tüm imkanlarımızla yanlarındayız. Bürokratik birtakım karmaşalar vardı, yönetmelik değişikliğiyle bunun önüne geçtik. Sağlık raporuyla ilgili bürokrasiyi kaldırmak; lisans, vize ve transfer işlemleriyle ilgili yenilikleri yapmak nasip oldu. Bunun yanında başarılı sporcularımıza yüzde 100 vakıf üniversitesi bursunu sağlamak da nasip oldu. Tüm bu açılımların sporumuza, satrançımıza, gençlerimize, ailelerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

“HER YIL KATILIMCI SAYIMIZ ARTIYOR”

Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine satranç ailemiz ile ortak hedef ve heyecan için bir araya geldik diyen TSF Başkanı Gülkız Tulay şu ifadeleri kullandı:

“Karnesini aldığı gibi buraya gelen ve tatilinden feragat eden kıymetli sporcularımızı gönülden tebrik ediyorum. Her yılın sömestr döneminde Antalya’da gerçekleştirdiğimiz Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları Türkiye’nin, hatta Avrupa’nın en büyük satranç organizasyonudur. Her yıl katılımcı sayımızı arttırarak başarılı bir organizasyon sürecine imza atıyoruz. Ve bu başarı dünya satranç ailesi tarafından da ilgiyle takip edilip, takdir görüyor.

Bu sürece kadar aynı zamanda illerimizde de büyük organizasyonlar yapıldı ve bu önemli turnuvaya katılmak için 81 ilde 15 bini aşkın sporcu mücadele etti. Sporcularımız, velilerimiz, antrenörlerimiz, ve tüm katılımcılarımız ile yürekten inanıyoruz ki güzel bir şampiyona sürecine imza atacağız. Bu büyük satranç şöleninde emeği geçen çalışma arkadaşlarıma, sporcularımıza, velilerimize, antrenörlerimize, hakemlerimize, il temsilcilerimize, ana sponsorumuz Türkiye İş Bankasına ve Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkürlerimi sunuyor, tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun.”

DERECE ELDE EDEN SPORCULAR MİLLİ TAKIM HAVUZUNA GİRECEK

Şampiyonalarda, kendi kategorilerinde derece elde sporcular Milli Takım havuzuna girmeye hak kazanacak. Yaş kategorilerinde ilk üç dereceyi elde eden sporcularımız uluslararası turnuvalara Türkiye Satranç Federasyonu’nun imkanlarıyla gönderilecek. Milli Takım havuzu kontenjanında her kategoride 200 sporcunun üzerindeki 25 sporcu için bir kontenjan daha verilecek. Ayrıca milli takım havuzunda yer alan sporcular ülkemizde gerçekleştirilecek olan 2020 Avrupa Yaş Gruplarına katılma avantajı da elde edecekler.