ABD'nin Afganistan'dan çekilme kararıyla ilerlemeye başlayan Taliban, kısa sürede hakimiyet alanını genişleterek başkent Kabil'e kadar geldi. Dün de Kabil'e giren Taliban ülke yönetimini ele geçirdi.

Ülkede panik havası hakimken, çoğu Afgan ülkeden kaçmaya çalışıyor.

Uluslararası medya Afganistan'daki gelişmeleri anbean takip ediyor.

Afganistan ile ilgili gün içinde yaşanan tüm gelişmeler.

ÇAVUŞOĞLU: TALİBAN'IN VERDİĞİ MESAJLARI OLUMLU KARŞILIYORUZ

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "Biz Taliban dahil tüm taraflarla diyalog halindeyiz. Aynı şekilde daha önce müzakereleri sürdüren Abdullah Abdullah, Hamid Karzai gibi önemli şahsiyetler hala Kabil'de ve Taliban'la görüşme hazırlıkları yapıyorlar. Tahliyelerin yapılmasına devam edilecek. Şu anda ülkenin bir sakinleşmesi lazım. Şu ana kadar Taliban'ın verdiği mesajları da olumlu karşıladığımızı söylemek isteriz. Gerek yabancılara gerek diplomatik misyonlara gerekse kendi halkına yönelik. Umarım eylemlerde de bunu görürüz. Biz Türkiye olarak kardeş Afganistan'ın ekonomik kalkınmasını, istikrarını, barışını ve huzurunu desteklemeye devam edeceğiz."

DEVLET ÇALIŞANLARI İÇİN GENEL AF ÇIKARILDI

- Taliban, önceki hükümet döneminde çalışan tüm devlet memurları için "genel af" çıkarttı ve bu kişilerin işlerine geri dönmeleri çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, "Rutin hayatınıza güven içerisinde başlayabilirsiniz" denildi.

UÇAĞIN TEKERLEKLERİNDE İNSAN PARÇALARI BULUNDU

- Washington Post gazetesi: "Kabil'den kalkan askeri uçaklardan biri tekerleklerini kapayamadı. Bu yüzden uçak komşu bir ülkeye acil iniş yaptı. Burada yapılan kontrollerde tekerlek haznesinde insan parçaları bulundu."

YÜZLERCE KİŞİ ÜST ÜSTE YOLCULUK YAPTI

- ABD ordusuna çalışan 640 Afgan, Katar'a oradan da ABD'ye götürülmek üzere bir askeri uçağa bindirildikten sonra bu şekilde görüntülendi. Fotoğraf Defense One tarafından yayımlandı.