Türk Eğitim-Sen, üniversitelerde çalışan memurlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine tabi olarak çalışan kamu personelleri olmalarına rağmen üniversitelerin kendilerine özgü hususiyetleri nedeni ile memurlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre kendileriyle eş değer memurların yararlandığı haklardan mahrum kalmakta olduğunu belirtti Bu kapsamda üniversite personellerinin hakları için dilekçe kampanyası başlatıldı.

ÜNİVERSİTE PERSONELLERİNİN BAŞLICA SORUNLARI

Üniversitelerde görev yapan personelin mahrumiyetlerinin başında yer değiştirme, tayin, nakil iş ve işlemleri ile özürleri varsa bu özür durumlarına binaen diğer üniversitelere geçişleri gelmektedir. Nakil işlemlerinde öncelikle kendisini talep edecek kurum aramak zorunda kalan bir memur kurum bulduğu takdirde de kendi üniversitesinden “muvafakat” almak mecburiyetindedir.  Ancak bu muvafakat her zaman verilmediğinden birçok memur mağdur olmaktadır.

AİLE BÜTÜNLÜĞÜ SORUNU

Bu durum aile bütünlüğünün parçalanmasına, var olan sağlık sorunlarının düzenli tedavi imkanı olmadığı için daha da artmasına ve ilerlemesine, yer değiştirme talebi olan ve muvafakat için kurumu ile sorun yaşayan personele yapılan keyfi uygulamalar mağduriyetlere sebep olmaktadır.

Üniversitelerde görev yapan personelin 3 yıl görev yapmak kaydıyla isteğe bağlı olarak, özürleri varsa bu özür durumlarına binaen diğer üniversitelere geçişine imkan sağlayacak ve karşılıklı yer değiştirme (becayiş) hakkının verilmesi için Türk Eğitim-Sen dilekçe kampanyası başlattı.

Yapılan açıklamada söz konusu dilekçe üniversite çalışanlarına imzalattırılarak, daha sonra belirlenecek tarihte Şubeler tarafından kitlesel basın açıklaması yapılarak Yükseköğretim Kurulu YÖK Başkanlığına gönderilecektir denildi.

DİLEKÇE İÇİN TIKLAYINIZ.pdf