Kamudanhaber- Özel haber

Cengizhan Türkyılmaz yazdı…

Türk Bayrağı ve Atatürk fotografı asılmayan KESK’e bağlı Eğitim Sen’in 11. Olağan Genel Kurulu toplandı. Oysa ki 17.03.1985 tarih ve 18697 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Bayrak Tüzüğünün 21. Maddesinin R bendinde: “İşçi ve İşveren sendikaları konfederasyon başkanları ve bu görevi yapmış olanlar,” ifadesiyle; konfederasyon genel başkanları, ölümleri halinde cenazelerinde tabutlarına Türk bayrağı örtülmesi yasal güvenceye alınarak onurlandırılmışlardır.

Devletin, cenazelerinde tabutlarına Türk Bayrağı örttüğü sendikacıların sendika genel kurul salonuna Türk Bayrağı ve Atatürk Portresi asmaması da onların ayıbı ve çelişkisidir. Onlar, genel kurul salonlarına Türk Bayrağı asmasalar da devlet, devletliğinden vazgeçmiyor, öldüklerinde tabutlarına Türk Bayrağı örttürüyor.

Genel Kurulun ilk gününe yönetim pazarlıkları ve hapisteki üyelerin oy çokluğuyla ihraç edilmesi tartışmaları damgasını vururken; önceki dönemde Demokratik Emek Platformu (Yurtseverler) ile birlikte yönetimde olan Devrimci Sendikal Dayanışma (DSD) grubunun genel kurul salonunu terk ettiği öğrenildi.

Devrimci Sendikal Dayanışma, Demokratik Emek Platformu grubunun yönetimi kendisine göre dizayn etmeye çalıştığını savundu. Bu sırada, kürsüden “Mevki, makam için mücadeleyi terk ediyorsunuz” eleştirileri geldi.

Genel Kurul’a; Kamu Emekçileri Cephesi grubunun hapisteki üyeleri Nuriye Gülmen, Acun Karadağ ve Mehmet Dersulu’nun ihraç edilmesi damga vurdu. Hapisteki üyeler, kendilerini savunamadıkları iddiaları arasında oy çokluğuyla ihraç edildi.

Devrimci Sendikal Dayanışma Delegeleri KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ve Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan’ın da arasında bulunduğu delegeler salonu terk etti.

Demokratik Emek Platformu üyesi olan eş başkan Mehmet Bozgeyik ise Devrimci Sendikal Dayanışma Delegelerinin pek çok kararın altında imzaları ve sorumlulukları olduğunu belirtti. Genel kurulu terk etmelerini ise eleştirdi.

Bu yaşananlardan da görüyoruz ki; memurun gündemiyle Eğitim Sen’in gündemi çok farklı. Memur ekmeğinin derdinde...

Eğitim Sen… Görüyorsunuz…

Cengizhan Türkyılmaz