Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile TRT'nin yönetim yapısında değişikliğe gidildi ve yeni atamalar yapıldı.

Önceki yönetmelikte 'Genel Müdür, Yönetim Kurulunun başkanıdır' ibaresiyle aynı isim tarafından yürütüleceği vurgulanan TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü fonksiyonları birbirinden ayrıldı.

Bu şekilde Yönetim Kurulu Başkanlığı 'karar organı', Genel Müdürlük de 'icra organı' olarak faaliyet lerini sürdürecek.

Bu doğrultuda, TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren'in görev süresi tamamlanırken, Ahmet Albayrak TRT Yönetim Kurulu Başkanı, Mehmet Zahid Sobacı da TRT Genel Müdürü olarak atandı.

TRT Yönetim Kurulu üye sayısı da 7'den 9'a çıkarıldı. TRT'nin yeni yönetim kuruluna, Ahmet Albayrak, Mehmet Zahid Sobacı, Atakan Yılmaz, Hilal Kaplan Öğüt, Meryem İlayda Atlas Çetin, Mücahid Eker, Oğuz Göksu, Oğuzhan Bilgin, Veysel Kurt gibi ismler getirildi.

İNSAN KAYNAKLARI DAİRE BAŞKANI GÖREVİNDEN AYRILDI

TRT'de değişen yönetim kurulu ve genel müdürün arkasından, TRT İnsan Kaynakları Daire Başkanı Nurullah Er, görevinden ayrıldığını sosyal medyadan duyurdu.

Er paylaşımında, "Bugün itibariyle 2018 yılından bu yana yaklaşık 3 yıldır görev yaptığım TRT'den ayrılmış bulunmaktayım. Uzun uzun yazmayacağım. Bu süre zarfında TRT İnsan Kaynakları olarak gerçekten çok güzel işler başardık. Bu işlerde şüphesiz görev süresi sona eren Genel Müdürümüz @ibrahimeren 'in verdiği destek çok kıymetliydi. Başta Genel müdürümüz olmak üzere tüm yöneticilerimize ve çalışma arkadaşlarımıza bu güzel hikayeyi oluşturmamıza verdikleri destek için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.