Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni haftada yoğun bir gündeme sahip olacak. İşte TBMM'nin gündemine dair önemli konular:

 12. Kalkınma Planı Görüşmeleri

  • TBMM Genel Kurulu, yeni haftanın başında 12. Kalkınma Planı'nın görüşmelerine başlayacak. Ülkenin geleceğini şekillendirecek bu plan, milletvekillerinin dikkatli bir şekilde ele alacakları bir konu olarak öne çıkıyor.

2024 Yılı Bütçesi

  • TBMM Genel Kurulu'nda ayrıca 2024 yılı bütçesinin görüşmeleri devam edecek. Bu görüşmeler sırasında 4 bakanlığın bütçesi ele alınacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçeleri bu hafta içerisinde görüşülecek.

 Kentsel Dönüşüm Kanunu Görüşmeleri

Bakan Tunç: DEM Parti terörle arasına mesafe koymazsa kapatma davası açılır Bakan Tunç: DEM Parti terörle arasına mesafe koymazsa kapatma davası açılır
  • Genel Kurul'da bu hafta, kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin görüşmelerine başlanması bekleniyor. Bu teklif, depremler nedeniyle afet bölgesi ilan edilen yerlerde kentsel dönüşüm süreçlerini hızlandırmayı amaçlıyor.

Kentsel Dönüşümde Yeni Usuller

  • Kanun teklifine göre, riskli yapıların yıkılması için maliklere belirli bir süre verilecek ve tahliye işlemi gerektiğinde kolluk kuvveti marifetiyle gerçekleştirilecek. Kentsel dönüşüm ise maliklerin salt çoğunluğu ile alınan karar doğrultusunda yapılacak.

Diğer Toplantılar

  • Bu hafta ayrıca TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Göç ve Uyum Alt Komisyonu da toplanacak. Siyasi partilerin grup toplantıları da Salı ve Çarşamba günleri gerçekleşecek.