16 Nisan Salı günü, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 31 Mart'taki yerel seçimler dolayısıyla verdiği aranın ardından çalışmalarına tekrar başlayacak.

Genel Kurul'un haftalık çalışma programında enerji alanında düzenlemeler içeren önemli bir kanun teklifi ele alınacak. Bu teklif kapsamında yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğal gazın Türkiye'de sıvılaştırılarak LNG olarak dünya piyasalarına sunulması öngörülüyor.

Ayrıca, enerji verimliliğini artırmak amacıyla hazırlanan projeler için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından sağlanacak destekler de görüşülerek karara bağlanacak. Bu projeler için belirlenen destek miktarı 15 milyon lirayı geçmeyecek ve bedellerinin en fazla yüzde 30'u oranında desteklenecek.

Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi: Sarayla müzakere edilmez… Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi: Sarayla müzakere edilmez…

Teklifin diğer maddeleri arasında, denizler, baraj gölleri, suni göller ve tabii göllerin yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak ilan edilen bölgelerinde imar planı yapılmaksızın yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulması da bulunuyor.

Ayrıca, olağanüstü hal kararı alınan veya genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde, elektrik hizmetlerinin kesintisiz karşılanabilmesi için geçici süreli elektrik enerjisi taleplerinin karşılanmasına ilişkin usul ve esaslar da ele alınacak.

Hafta boyunca Salı ve Çarşamba günleri, Meclis'te grupları bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak. Ayrıca, 17 Nisan Çarşamba günü, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin grup toplantısına katılması bekleniyor.