Tatillerini yurdun çeşitli bölgelerinde geçirenlerin, bayramın üçüncü günü başladığı dönüş yolculuğu bugün de sürüyor.

Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye gibi turizm merkezlerine sahip Muğla, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla tatilcilerin akınına uğramıştı.

Tatil boyunca yaklaşık 4 milyon yerli turist ağırlayan Muğla'dan dönüşler devam ediyor.
 

Bodrum, Marmaris, Datça ve Fethiye ilçelerinden araçlarıyla hareket eden tatilciler, Antalya-Muğla karayolunda 15 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Sürücüler 7 kilometrelik Sakar Rampası'nı 45 dakikada geçebildi.

Tatilcilerin dönüş güzergahında herhangi bir kaza, aksaklık yaşanmaması için Muğla Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri de önlem aldı.

Aynı şekilde Bodrum çıkışında da ciddi bir yoğunluk yaşanıyor.

Milas-Bodrum Havaalanı'ndan havalanan polis helikopteriyle, Milas-Bodrum kara yolu ile ilçenin tüm güzergahlarındaki trafik akışı havadan takip edildi.

Trafik sıkışıklığına kavşaklarda bekleyen trafik ekiplerince müdahale edildi.

Çanakkale'deki feribot iskelelerine gelen sürücüler de sabah saatlerinden itibaren Avrupa yakasına geçmek için feribot sırasına girdi.
 

Zaman zaman il merkezindeki iskelede araç yoğunluğu oluştu.

Kayserili Ahmetpaşa Caddesi'nde bekleyen sürücüleri, polis ve özel güvenlik görevlileri gemiye yönlendiriyor.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ, bu süreçte vatandaşların mağdur olmaması için arabalı vapur seferlerini doldur boşalt sistemiyle, tarifeye bağlı kalmadan yapıyor.

Yoğunluk nedeniyle, Gökçeada-Kabatepe hattında 3, Gelibolu-Lapseki ve Çanakkale-Eceabat güzergahlarında 7'şer, Geyikli-Bozcaada ve Gelibolu-Çardak hatlarında ise 2'şer olmak üzere 21 gemiyle hizmet veriliyor.

Anadolu Otoyolu'nun Sakarya ve Bolu kesiminde akıcı yoğunluk oluşturuyor. Bölgede zaman zaman arıza yapan araçlar ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Güzergahta kontrollerini artıran Karayolları ve polis ekipleri, olumsuzluklara müdahale ederek ulaşımın aksamaması için çalışıyor.