GEYLAN: “DEVLETİMİZ, ÖĞRETMENİN ÜÇ KURUŞLUK EK DERS ÜCRETİNİ ÖDEYEMEYECEK KADAR ACİZ DEĞİLDİR!”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, kamuoyunda yer alan  “Meslek liselerinde sıkıntılar yaşanıyor, canlı derse öğrenci gelmiyor ek ders ücreti kesiliyor; ek ders ücreti ödemelerinde illere göre ve hatta okullara göre farklı yorumlamaları görüyoruz.” şeklindeki açıklamalar üzerinden değerlendirmelerde bulundu. 

Bakanlığın ivedi şekilde gereğini yapması gerektiğini söyleyen Geylan, “Yeni bir düzenlemeye gerek olmadan ve herhangi bir şarta bağlanmaksızın haftalık ders çizelgesi üzerinden ek ders ücreti ödemelerinin yapılmasını sağlayarak tartışmaları sonlandırmalıdır.” dedi.

Genel Başkan Geylan açıklamasında şunları söyledi:

“Öğretmenlerimiz, öğretim yılı başında kendilerine tebliğ edilen haftalık ders çizelgesindeki ek ders ücreti ve maaşları üzerinden ödemelerini planlar.

Belki kredi çekmiştir, belki taksit ödemeleri vardır..

Ancak salgın nedeniyle tekrar uzaktan eğitime geçilmesiyle yurt genelinde uygulama birliğinden uzak yeni bir karmaşayla karşı karşıyayız.

Meslek liselerinde sıkıntılar yaşanıyor, canlı derse öğrenci gelmiyor ek ders ücreti kesiliyor; ek ders ücreti ödemelerinde illere göre ve hatta okullara göre farklı yorumlamaları görüyoruz.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk, yeniden uzaktan eğitime geçileceğini duyurduğu açıklamada “Öğretmenlerimizin ek ders ücretleri ödenecek” diye özellikle vurgulamıştı.

Nitekim biz de o akşam yaptığımız açıklamada “Zaten ekonomik sıkıntılar içerisinde olan öğretmenlerimizin ek ders ücretlendirmeleri hususunda karmaşa oluşturacak yeni düzenlemelere gidilmemelidir. Öğretmenlerimizin mevcut haftalık ders çizelgeleri üzerinden yürütülen uygulama devam ettirilmelidir.” demiştik.

Zaten aksi bir tutum, hem Sayın Bakanın “Öğretmenlerimizin ek ders ücretleri ödenecek” sözünü havada bırakmak demek, hem de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni öğretmenimizin üç kuruşluk ek ders ücretini ödeyemez durumda göstermektir.

Ki, buna da kimsenin hakkı yoktur!

Bakanlık ivedi şekilde gereğini yapmalı, yeni bir düzenlemeye gerek olmadan ve herhangi bir şarta bağlanmaksızın haftalık ders çizelgesi üzerinden ek ders ücreti ödemelerinin yapılmasını sağlayarak tartışmaları sonlandırılmalıdır.”