Türkiye’de ve Dünya’da STK’lar, dernekler, vakıflar, meslek odaları, siyasi partiler, şirketler, sendikalar zaman zaman faaliyet gösterdikleri il ya da ülke dışında toplantılar yaparlar. Gerekçe; aileden uzakta tamamen işe konsantre vaziyette kafa kafaya verip beyin fırtınası yapmak ve önemli kararlar almaktır. Ayrıca; bu tür toplantıların katılımcılar arasında kaynaşmayı sağladığı, birlik beraberliği artırdığı ifade edilir.

Genellikle de bu toplantılar ya katılımcıları rahatlatmak için deniz kenarındaki tatil beldelerinde, termal tesislerde ya da oksijeni bol olan yüksek rakımlı yaylalarda yapılır. Çünkü; faaliyet gösterilen mahalde yüksek rakımlara göre oksijen sıkıntısı yaşanmaktadır. Yaylaya çıkınca; normal şartlarda yüksek düzeyde bir düşünme faaliyeti için yeteri kadar oksijen alamayan beyin daha bol oksijene kavuşunca düşünme becerisi artar. Bu durum her ne kadar geçici olsa ve yaşam alanına dönüldüğünde eski seviyeye gelse de önemli kararlar bol oksijen altında yüksek performansla alınmış olur.


Bu toplantıların, aslında toplantı görünümlü gezi, tatil programları olduğunu; asıl amacının demokratik sistemlerin vazgeçilmezi olan koltuğu korumak için delege memnuniyetini sağlamak olduğunu iddia edenler de yok değil hani… Ama biz biliyoruz ki; bizim ülkemizin STK’ları asla bu düşünce ile hareket etmezler. Bu tür toplantıların delege demokrasisi ile bir alakası olamaz. Onlar bilirler ki; parasını ceplerinden vermedikleri bir tatil yasal olsa da helal değildir. Ama bu tür toplantılara katılamayan kimi kötü niyetli kişiler meseleye tatil, adam ayartma gözü ile bakıp hasetlik edebilmektedirler. Hiç düşünmezler ki; 15.000 TL maaş aldığı iddia edilen adamlar kendilerine ait olmayan bir parayla tatile niçin tenezzül etsinler? Değil mi? Akıl var, mantık var… Ülkenin STK temsilcilerini, siyasetçi ve sendikacılarını devlet parasıyla tatile giden kimi il müdürleri ile bir tutmamak lazım.

MemurSen İstanbul İl Başkanlığının doğal güzelliği, termal tesisleri ve yüksek rakımda bol oksijeniyle bir yeryüzü cenneti olan Bolu Narven Termal Kasabasında gerçekleştirdiği Başkanlar Kurulunun hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Özellikle yoksulluk sınırı altında maaş almakta iken yılbaşında %4 + enflasyon farkı kadar zam alacak olan memurların, şiddet mağduru öğretmenlerin sorunlarının konuşulup çözüme bağlandığını ümit ediyor, katılımcıları tebrik ediyoruz. Ülkemizin ve çalışanların bu tür toplantılara ihtiyacı var. Bu tür toplantıların artması sorunların çözümüne bir nebze olsun katkı sağlayacaktır. Çalışan kesimin temsilcilerine elit ortamlarda toplantı yapmayı hor görmek eski Türkiye anlayışıdır. Bu arada toplantılara katılmayan kimi Başkanlarda kamuoyunun gözünden kaçmıyor! Onlar da taşın altına ellerini koymak durumundalar. İstanbul MemurSen adına bir anlamda ilki gerçekleştiren MemurSen İstanbul İl Başkanı Talat Yavuz’u tebrik ediyoruz. Bu toplantılara medya da davet edilirse memnuniyetle katılım sağlayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Talat Başkan görelim seni… Bir dahaki sefere bizi de unutma…