Kamu kurun ve kuruluşlarında, Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil “Şube Müdürü” ve “ Müdür” unvanlı kadrolarda görev yapanların aylık maaşları 1 Ocak 2021 tarihinden geçerli olarak arttı.

Yararlandıkları tazminatın türüne ve kariyerlerine göre ayrık ücretleri farklı belirlenmiş olan  “Şube Müdürü” ve “ Müdür” kadro unvanlı Devlet memurları hakkında;

 **Meslekleriyle ilgili hizmet sınıflarında (TH, SH, MİAH, DH, EÖH, EH veya AH) görev yaparken, kurumlarında veya başka kurumlarda GİH Sınıfı kapsamındaki ilk dört dereceli Şube Müdürü/Müdür kadrosuna atanmış olmaları halinde, (atandıkları kadro derecesi için geçerli olan ek göstergeden düşük olmamak kaydıyla) meslekleriyle ilgili kadrolarda kazanılmış hak aylıkları itibariyle alabilecekleri ek göstergeler uygulanabilmektedir.

   **Eğitimle kazandıkları unvanlara göre farklılık gösterebilen oranlarda özel hizmet tazminatı oranı uygulanabilmektedir.

   **Çalıştıkları kurumlardan dolayı, maaş unsuru olarak özel hizmet tazminatı yerine adalet hizmetleri tazminatı uygulanabilmektedir.

Bu kapsamda, aynı unvanda (Şube Müdürü, Müdür)  görev yapan ve hizmet süreleri ile kazanılmış hak aylık dereceleri aynı olan Devlet memurlarının güncel maaş bilgilerini ve kariyerleri ve kurumları nedeniyle aralarındaki ücret farklılığını görebilmek amacıyla  Tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Tablo; 1 inci derece Şube Müdürü veya Müdür unvanlı kadroda görev yapan, kıdem yılı 25 veya da daha fazla olan, kariyerlerine ilişkin ek göstergeyi hak etmiş personelden bazıları örnek seçilerek hazırlanmıştır.

Tablodaki aylık net maaş tutarları, bekar (veya eşi çalışan) ve çocuk yardımından yararlanmayan personele göre hesaplanmıştır.

Şube Müdürü / Müdür Aylık Net Maaşı (2021 yılının ilk yarısında)   

ŞUBE MÜDÜRÜ / MÜDÜR 

(Kariyerine /Tazminat türüne göre)

EK GÖSTERGE

AYLIK NET MAAŞ

ADALET HİZMETLERİ TAZMİNATI ALANLAR*

3600

3000

2200

7.852 TL

MÜHENDİS

MİMAR

ŞEHİR PLANCISI

UZMAN TABİP

3600

7.575 TL

JEOLOG

FİZİKÇİ

KİMYAGER

MATEMATİKÇİ

İSTATİSTİKÇİ

3000

7.477 TL

VETERİNER HEKİM

TABİP

DİŞ TABİBİ

ECZACI

3600

7.419 TL

ARKEOLOG

7.383 TL

VAİZ

AVUKAT

ÖĞRETMEN

POLİS (yükseköğrenimli)

HEMŞİRE (mesleki lisanslı)

7.321 TL

KARİYERİ ESAS ALINMAYAN

(DÜZ ŞUBE MÜDÜRÜ, MÜDÜR)

2200

7.310 TL

*Adalet Hizmetleri Tazminatı: Yüksek Mahkemeler, Yüksek Seçim Kurulu, Sayıştay, İl ve İlçe Seçim Kurulları ile adli, idari ve askeri yargıda (Ceza İnfaz Kurumları ve İcra Müdürlükleri personeli dahil) görev yapan Devlet memurlarına, Özel Hizmet Tazminatı yerine Adalet Hizmetleri Tazminatı ödenmektedir.

NOT:

-Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuk yardımından yararlanmayan personele göre değerlendirme yapılmıştır.

-Döner sermayeden yararlananlar için, sabit döner sermaye ödemesi (net ek ödeme miktarı kadar) hesaplamaya dahil edilmiştir.

-Zorunlu Bireysel Emeklilik Sigortası primi ve sendika aidatı kesintileri ile yabancı dil tazminatı, toplu sözleşme ikramiyesi, sosyal denge tazminatı, fazla çalışma ücreti, ek ders ücreti, ikramiye, ek ve ilave tazminat gibi ödemeler dikkate alınmamıştır.

-Gelir Vergisi oranı %15 olarak uygulanmıştır.