Türkiye'nin şubat ayı enflasyon rakamları sonunda açıklandı ve beklenenin üzerinde bir artışla karşılandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) şubat ayında aylık bazda %4,53 artarak yükseliş gösterdi. Bu yükseliş, yıllık bazda enflasyonun %67,57 seviyesine ulaşmasına neden oldu.

AK Partili isim yanıtladı! Parlamenter sisteme dönüş olur mu? AK Partili isim yanıtladı! Parlamenter sisteme dönüş olur mu?

Endekste kapsanan 143 temel başlıktan 2024 yılı Şubat ayı itibarıyla, 12 temel başlığın endeksinde düşüş yaşanırken, 6 temel başlıkta ise değişim olmadı. Öte yandan, 125 temel başlığın endeksinde artış görüldü.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup %43,44 ile giyim ve ayakkabı olurken, en yüksek artış %94,78 ile lokanta ve oteller kategorisinde kaydedildi. Ana harcama grupları itibarıyla ise 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup %0,20 ile giyim ve ayakkabı olurken, en yüksek artış %12,76 ile eğitim alanında gerçekleşti.